Na magistrali od Zadra do Draga prati vas 12 kamera

Od nedavno vam više ne pomaže blicanje drugih vozača, vožnja u koloni i izbjegavanje policijskih patrola. Naime, policija je pronašla učinkovitiji način kako će vas kontrolirati u prometu.

Po cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Zadarskoj županiji postavljene su kamere na rasvjetnim stupovima, a za one koje se snimi u prekršaju, kazne su jako visoke.

Na rasvjetnim stupovima osvanule su kamere. Policijsko “big brother” oko lovi neoprezne vozače, javlja RTL.

Na magistralnoj cesti od Zadra do Draga kamere su na svakih 5-6 kilometara. Ukupno 12 kućišta za kamere raspoređeno je na širem zadarskom području, ali u njima je samo 5 kamera koje policija premješta. Gdje ih ima, a gdje nema, policijska je tajna.

Policijske kamere s visokom rezolucijom ne bilježe samo prekoračenje brzine, nego i nevezani pojas, mobitel u rukama, ali i je li automobil registriran ili je možda ukraden.

Kazne će vozačima stizati u roku od 72 sata. Oni koji su prekoračili brzinu za 50 kilometara više od dopuštene dobit će tri kaznena boda, ali i novčanu kaznu od 5 do 15 tisuća kuna ili do 60 dana zatvora.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...