Na Odjelu za sociologiju o aktualnim problemima i povijesnim procesima u srednjoj i jugoistočnoj Europi

Na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru od 1. do 4. svibnja 2019. godine održava se međunarodna interdisciplinarna konferencija „Modernity and Postmodernity in Central and Southeastern Europe. Interdisciplinary Reflections of Current Topics, Theories and Methods“, na kojoj će se okupiti znanstvenici iz područja sociologije, povijesti, kulturne teorije i književne kritike.

Na konferenciji će se raspravljati o problematici (post)modernog društvenog, kulturnog, religijskog, književnog te povijesnog razvoja i promjena u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

U kontekstu modernosti i postmodernosti, kao i s njima povezanim konceptima kao što su modernizacija i druga modernost, razgovarat će se o temama aktualnih društvenih problema u prostoru srednje i jugoistočne Europe te o historijskim procesima u toj regiji.

U tematskom smislu, bit će riječi o procesima modernizacije i društvene transformacije u Hrvatskoj, kulturnim praksama (post)modernih društava vezanim uz vizualnost, memorije, politiku i religiju, te interdisciplinarnosti u društvenim znanostima.

Na konferenciji sudjeluje šezdesetak sudionika, predstavnika deset akademskih ustanova iz Hrvatske, Austrije, Češke Republike, Njemačke i Slovenije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...