Na ove stvari trebate obratiti pozornost u restoranima: “Ako ovo uočite u restoranu, tu nemojte jesti”
Na Redditu se nedavno pokrenula tema o tome na što treba obratiti pozornost u restoranima kako bi gost bio siguran da jede na dobrom mjestu.
Veoma brzo su se javili brojni korisnici koji rade kao chefovi te otkrili koji su to “znakovi za uzbunu”, a što označava da ste u dobrom restoranu u kojem možete očekivati dobru hranu i dobru uslugu.
Izbjegavajte restorane s tepisima
“Tepisi u restoranima su jedna od najodvratnijih stvari. Rijetko se usisavaju, a nikad ne peru”, napisao je jedan reditaš, a brzo se s njim složio i jedan čovjek kojemu je posao čišćenje tepiha. “Tepisi u restoranima su odvratni. Iz njih znamo izvući doslovno crnu sluz od masti i prljavštine. Većina mojih klijenata redovito čisti tepihe, ali čak se i meni gadi jesti u tim restoranima.”
Pitajte otkud je hrana
Veoma je jednostavno, kažu ovi korisnici Reddita koji su radili u restoranima – pitajte otkud je hrana, ako ne znaju, ne očekujte ništa dobro. To pogotovo vrijedi za morsku hranu.
“U restoranu u kojem sam ja radio morali smo napamet znati sve o hrani koju poslužujemo”, objasnio je jedan sudionik rasprave.
Dugačak meni
Ako je meni u restoranu dugačak i sadrži mnogo različitih jela, to bi moglo značiti da poslužuju zaleđenu hranu. “Moja žena je chef, a ja sam tijekom fakulteta radio u kuhinji. Ako na meniju ima 40 različitih stvari, to znači da pripremaju jela od zaleđenih namirnica. Kratak meni uglavnom znači i svježije namirnice”, napisao je jedan reditaš.
Osoblje
“Radio sam u jednom meksičkom restoranu i otad imam naviku uvijek gledati kako se osoblje međusobno ponaša. Ako se čine dobro raspoloženi i ako im je međusobna komunikacija ugodna, to uglavnom znači da stvari u tom restoranu dobro funkcioniraju.”
Čekanje za stol je dobra stvar
“Moja šefica bi uvijek govorila ljudima koji bi prigovarali zbog čekanja: ‘Ako restoran u koji idete večerati u subotu navečer nema listu čekanja, zapitajte se želite li jesti tamo'”, napisala je jedna reditašica. “Ako je gužva i dulje čekate hranu, to uglavnom znači da je dobar restoran. Ako vam je hrana brzo na stolu, to znači da su je ranije pripremili”, objasnio je drugi korisnik Reddita.