Nakon prijetnja otkazima i zastrašivanjem zbog obustave prometa, radnici Liburnije održat će samo miran prosvjed

Nakon što je jučer najavljeno kako će radnici Liburnije između 9 i 11 sati obustaviti prometovanje i u 10 sati na autobusnom kolodvoru održati miran prosvjed saznajemo kako obustave prometa ipak neće biti.

Naime, kako nam otkriva Vedran Uranija pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar, nakon zastrašivanja radnika od strane rukovoditelja i šefova Liburnije odlučeno je kako se promet neće obustavljati.

Navodi kako su radnici bili spremni i na puno strože mjere, međutim sindikalni povjerenici su odlučili kako ih neće izlagati riziku otkaza i neproduljivanja ugovora.

Stoga će se u 10 sati održati samo miran prosvjed na kojem će biti najavljene puno strože mjere od ovih ukoliko se u postupku mirenja ne ispune njihovi zahtjevi.

Kako navodi Uranija, sindikati i radnici imaju pouzdana saznanja kako Liburnija ne samo da ima dovoljna sredstva kojima bi ispunila traženo povećanje plaća od 10%, nego i puno više od toga.

Hoće li se ispuniti zahtjevi sindikata i radnika znat će se nakon postupka mirenja, a ukoliko se oni ne ispune uslijedit će štrajk i puno radikalnije mjere.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...