Nazor uoči Cedevite opet progovorio o neprofesionalizmu i neangažiranosti nekih igrača

Polufinalna serija doigravanja Prvenstva Hrvatske do sada se za Zadrane pokazala kao nedostižna prepreka protiv aktualnih prvaka, Cedevite.

Nažalost, zadarski košarkaši nisu iskoristili neuvjerljivu predstavu zagrebačke momčadi u otvaranju serije prethodne nedjelje u Krešinom domu. I iako se u prvih par minuta druge utakmice, igrane u Draženovom domu, činilo kao da su došli spremniji no ikad, forsirajući loptu ispod koša za postizanje ‘lakih’ poena, utakmica se pokazala kao potpuni kolaps u igri Zadrana.

Košarkaši Cedevite trenutačno su u vodstvu serije s 2:0.

Postoji li vjere, volje i motivacije za napraviti svojevrsni iskorak na domaćem terenu, doznali smo od trenera Nazora na održanoj konferenciji za medije uoči trećeg ogleda.

“Jedino što možemo očekivati jest da nakon teškog poraza u Zagrebu skupimo glave i da se pred domaćom publikom na pravi način suprotstavimo protivniku koji je dokazao da ima kvalitetu više od nas. Pokazali smo se u dva svjetla. U prvoj smo utakmici borbenošću i dobrim defenzivnim pristupom došli do toga da se utakmica može okrenuti u našem smjeru, dok smo u drugom dvoboju pokazali letargičnost, koja je nedopustiva. Pred domaćom publikom moramo na najbolji mogući način izići na teren te pomoću agresivnosti i motiviranosti pokušati pobijediti.” – pojašnjava strateg Zadrana, Ante Nazor.

Već nakon prve četvrtine u drugoj utakmici serije, bez obzira što je momčad Cedevite na domaćem terenu neupitan favorit, igra zadarskih košarkaša upućivala je na sve, samo ne ozbiljnu košarku dostojnu polufinala doigravanja HT Premijer lige.

Na upit postoji li volja za pobjedom u susretu ili su se igrači predali u potpunosti obzirom na naizgled nedostižnu prednost Cedevite, trener Nazor poručuje kako predaja nije opcija.

“Mora postojati. Nebrojeno smo puta dokazivali da to ništa ne znači. Iz kola u kolo, iz utakmice u utakmicu, na samo par dana razlike, pokazali smo karakteristiku da smo momčad s dva lica. Nakon teških poraza momčad bi se mobilizirala i tako će biti i ovaj put!”

Osim Petra Marića pod znakom pitanja, ostatak momčadi trebao bi biti na raspolaganju za ogled.

“Vidjet ćemo s liječničkom službom. Pojedince su poharali i neki virusi, no mislim da su to bolesti od 24 sata te kako neće biti problema s odsustvom.”

Situaciju i pojašnjenje oko brzog izlaska Maria Littlea u prethodnoj utakmici, obrazložene su kao nespremnost za daljnjim sudjelovanjem u istoj.

“On je na poluvremenu dosta dugo ostao u svlačionici. Imao je želučanih problema. Kako je utakmica otišla u pogrešnom smjeru, tako ga više nismo ni uvodili.”

Dodatno pojašnjenje izjave nakon utakmice u Zagrebu, kako trenutačna momčad Zadra više zahtjeva toleranciju, Nazor pojašnjava kroz niz problema koji postoje.

“Teško je kada trener dođe na pola sezone. Postoji ‘more’ problema. Na neki način ne možeš raditi drastične rezove, jer bi te to odvelo u pogrešnom smjeru. Moja je procjena bila da neke stvari moramo tolerirati i progledati kroz prste, kako bismo izborili ostanak koji je visio od početka mog dolaska do kraja. I pokazalo se da sam u pravu. Ako netko nije dovoljno profesionalan, ako netko nije dovoljno angažiran, ako netko nema dovoljno poštovanja prema sebi kao sportašu i ako nema poštovanja prema suigraču, kao čovjeku s kojim treba napraviti kvalitetnu suradnju, onda se ni na relaciji trener-igrač ne može napraviti dobar klik.” – poručuje trener Nazor i nastavlja…

“Nisam ovdje padobranac, ovo mi je četvrta sezona u klubu. Dok ne završi sezona nećemo o imenima, a kad se podvuče crta sjest ću s upravom i neke ćemo stvari raščlaniti. Nekada, kada bih rekao Sobinu „Josipe!“ on bi stajao atento, mobilizirao svaki mišić i to prenio na teren. Kada bih se Ivanovu zaderao „Ive!“, isto tako. Ako to netko ne shvaća i da se jedino tako može igrati za Zadar onda nek’ je tome Bog na pomoći!”

Na pitanje zadarskog novinara, radi li se o većim problemima u redovima Zadrana, trener Zadra pojašnjava kako su stvari više nego očigledne.

“To se vidi iz aviona, ali dok ne završi sezona nemamo pravo podvući crtu, već moramo izvući najbolje što možemo.”

Ipak, bez obzira na propuste, Ante Nazor se ne predaje i ne gubi vjeru.

“Uvijek imam vjere i nikad se ne predajem. Tome ste mogli biti svjedoci ove sezone. Dosta se puta moglo odustati, ali ja ne odustajem. Doživljavali smo mi i gore stvari. I doma, a ne samo na gostujućem terenu. Od igrača zahtijevam da ne odustaju, pa ne smijem ni sebi dopustiti da odustanem. Moram biti primjer.”– zaključuje iskusni Nazor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...