Novi Instagram mogao bi skrivati lajkove, pogledajte i druge novitete

Aplikacija za dijeljenje fotografija dobit će novi način rada kamere, a testira i značajke koje bi trebale suzbiti zlostavljanje na tom servisu.

Tijekom konferencije posvećene Facebookovim razvojnim programerima F8stigla je i službena potvrda nove značajke u Instagramu o kojoj smo nedavno pisali.

Krajem ovog tjedna u Kanadi kreće beta testiranje značajke koja skriva broj lajkova na fotografijama (i pregleda na video zapisima). Svrha ove značajke je skrenuti pozornost korisnicima na sadržaj umjesto na puko mjerenje i uspoređivanje tko ima više, a tko manje lajkova.

Što je još novo? Način rada Create omogućit će stvaranje objave za Stories koja nije fotografija ili video već tekst na punoj pozadini u boji. Trebalo bi postati lakše pronaći kameru za Instagram Stories, što je dosad bilo problem za pojedine korisnike.

Uz to, u Instagramu su napravili još jedan korak dalje u komercijalizaciji sadržaja. Poznate i slavne osobe te influenseri moći će označiti komad odjeće koji nose, kako bi ga ljudi koji ih prate na Instagramu mogli kupiti ne napuštajući tu aplikaciju, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...