O ženama u medijima u programu Antene Zadar govorili Anita Malenica i Vanja Gavran

Kako bi utjecali na svijest medija o važnosti bolje pokrivenosti ženskog sporta te o nužnosti balansiranog pristupa kada je riječ o izvještavanju o sportskim uspjesima žena i muškaraca, Agencija radi na izradi Preporuka za bolje praćenje ženskog sporta u elektroničkim medijima.

Od 1. ožujka do 31. svibnja 2018. rađena je Analiza medijskog tretmana rodnog nasilja u Hrvatskoj na trima nacionalnim televizijama. Rezultati ove analize predstavljeni su na okruglom stolu održanom 4. prosinca 2018. u Zagrebu.

Rezultati su pokazali da najutjecajnije nacionalne TV kuće problem nasilja nad ženama ne tretiraju kao izolirani incident iz crne kronike, već ga stavljaju u širi kontekst i svjesni su da se radi o raširenom društvenom problemu. Ipak, i dalje ima prostora za kvalitetnije i sustavnije izvještavanje o ovoj važnoj temi, koja, nažalost, u fokus javnosti dolazi samo kada su u pitanju tragični događaji ili crne obljetnice.

Agencija i Vijeće za elektroničke medije nastoje konstantnim ukazivanjem na postojanje ovog problema, kao i uključivanjem svih ključnih dionika u akcije osvještavanja javnosti i medija u njegovo rješavanje, utjecati na postizanje jednakosti u medijskom prikazu i medijskoj vidljivosti žena i muškaraca.

Poslušajte što su o ovoj tematici u programu našeg radija govorili Anita Malenica i Vanja Gavran.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...