Vještačenje kaže - ubrojiv je

Ocu s Paga koji je bacio djecu s balkona produljen pritvor dva mjeseca

Arhiva AZD/Ilustracija

Danas se u 13 sati putem video linka na Županijskom sudu u Zadru održalo ročište za produljenje istražnog zatvora Josipu Rođaku. Ročište je dovršeno, a okrivljenik se nalazi u zatvorskoj bolnici.

54-godišnjaku s Paga, koji je krajem veljače s balkona bacio svoje četvero malodobne djece, Županijski sud u Zadru produljio je istražni zatvor na još dva mjeseca.

Podsjetimo, dva i pol mjeseca od zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece.

Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, između ostalog i supruga osumnjičenog. Uz druge dokazne radnje, presudnu ulogu u istrazi imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog. Sva četiri svjedoka će, prema riječima glasnogovornika biti ispitana i tijekom glavne istrage koja će biti tajna.

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu – neće se moći braniti neubrojivošću.

“Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv”, rekao nam je jučer Berović.

S obzirom da je ocu određen istražni zatvor i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Od njegova odvjetnika doznali smo jučer da će zbog zdravstvenih problema uskoro biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Osumnjičenik se za vrijeme trajanja cijelog postupka branio šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu. Odvjetnik nam to danas nije mogao ni potvrditi niti opovrgnuti, javlja N1.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar