Ocu s Paga koji je bacio djecu s balkona produljen pritvor dva mjeseca

Danas se u 13 sati putem video linka na Županijskom sudu u Zadru održalo ročište za produljenje istražnog zatvora Josipu Rođaku. Ročište je dovršeno, a okrivljenik se nalazi u zatvorskoj bolnici.

54-godišnjaku s Paga, koji je krajem veljače s balkona bacio svoje četvero malodobne djece, Županijski sud u Zadru produljio je istražni zatvor na još dva mjeseca.

Podsjetimo, dva i pol mjeseca od zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece.

Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, između ostalog i supruga osumnjičenog. Uz druge dokazne radnje, presudnu ulogu u istrazi imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog. Sva četiri svjedoka će, prema riječima glasnogovornika biti ispitana i tijekom glavne istrage koja će biti tajna.

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu – neće se moći braniti neubrojivošću.

“Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv”, rekao nam je jučer Berović.

S obzirom da je ocu određen istražni zatvor i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Od njegova odvjetnika doznali smo jučer da će zbog zdravstvenih problema uskoro biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Osumnjičenik se za vrijeme trajanja cijelog postupka branio šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu. Odvjetnik nam to danas nije mogao ni potvrditi niti opovrgnuti, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...