DOBRO JE ZNATI, ZAR NE?

Ovo je pet vrsta cvijeća koje neće “zamjeriti” ako ih zaboravimo zaliti

Pixabay/ZARAPIX
Tamni način

Višegodišnje biljke ili trajnice izrazito su zahvalne za održavanjezbog toga što jednom kad posade nije ih potrebno ponovo presađivati, a osim toga uljepšavaju balkon ili vrt jer cvjetaju svake godine.

Za ljubitelje cvijeća rano proljeće idealno je vrijeme za razmišljanje o tome kako ukrasiti svoj balkon ili vrt. Kako ne biste morali gubiti vrijeme na često presađivanje, koje najčešće zauzima puno mjesta, pogotovo ako se radi na balkonu, razmislite o kupnji višegodišnjih biljki ili trajnica.

Ovim potezom uštedjet ćete svoj novac i dragocjeno vrijeme, a rascvjetano cvijeće i biljke ukrašavat će vaš prostor iz sezone u sezonu. Još je jedna prednost trajnica ta što nisu zahtjevne za održavanje te uspijevaju čak i ako na njih s vremena na vrijeme “zaboravite”.

U trgovinama, tržnicama i rasadnicima mogu se kupiti sjemenke ili mlade trajnice. Mlade trajnice dolaze u plastičnim posudicama koje je potrebno presaditi u zemlju ili teglicu, a za sadnju sjemenki potrebno je napuniti teglice do 3/4 zemljom, lagano rasporediti sjeme te na njega dodati tanak sloj zemlje koji će prekriti sjemenke.

Nakon svakog presađivanja potrebno je zaliti trajnicu i prihraniti je sa supstratom. Kako bismo vam olakšali izbor pri kupnji, donosimo vam pet trajnica koje će vas rascvjetano uveseljavati svake godine:

1. Ehinacea
2. Uresnica
3. Dnevni ljiljan
4. Lavanda
5. Djevojačko oko

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar