Ovo je pet vrsta cvijeća koje neće “zamjeriti” ako ih zaboravimo zaliti

Višegodišnje biljke ili trajnice izrazito su zahvalne za održavanjezbog toga što jednom kad posade nije ih potrebno ponovo presađivati, a osim toga uljepšavaju balkon ili vrt jer cvjetaju svake godine.

Za ljubitelje cvijeća rano proljeće idealno je vrijeme za razmišljanje o tome kako ukrasiti svoj balkon ili vrt. Kako ne biste morali gubiti vrijeme na često presađivanje, koje najčešće zauzima puno mjesta, pogotovo ako se radi na balkonu, razmislite o kupnji višegodišnjih biljki ili trajnica.

Ovim potezom uštedjet ćete svoj novac i dragocjeno vrijeme, a rascvjetano cvijeće i biljke ukrašavat će vaš prostor iz sezone u sezonu. Još je jedna prednost trajnica ta što nisu zahtjevne za održavanje te uspijevaju čak i ako na njih s vremena na vrijeme “zaboravite”.

U trgovinama, tržnicama i rasadnicima mogu se kupiti sjemenke ili mlade trajnice. Mlade trajnice dolaze u plastičnim posudicama koje je potrebno presaditi u zemlju ili teglicu, a za sadnju sjemenki potrebno je napuniti teglice do 3/4 zemljom, lagano rasporediti sjeme te na njega dodati tanak sloj zemlje koji će prekriti sjemenke.

Nakon svakog presađivanja potrebno je zaliti trajnicu i prihraniti je sa supstratom. Kako bismo vam olakšali izbor pri kupnji, donosimo vam pet trajnica koje će vas rascvjetano uveseljavati svake godine:

1. Ehinacea
2. Uresnica
3. Dnevni ljiljan
4. Lavanda
5. Djevojačko oko

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...