Pauza od znatiželjnih očiju; Evo kako možete sakriti svoj profil na Facebooku

Kako biste se sakrili od drugih na Facebooku, najlakše bi bilo deaktivirati profil. Kako biste to napravili kliknite na trokut u gornjem desnom kutu Facebook stranice i tamo odaberite ‘Postavke’. Pod stavkom ‘Općenito’ birajte ‘Upravljanje računom’ i na dnu izbornika kliknite na ‘Deaktivirajte svoj korisnički račun’. Facebook će vas nakon ovoga tražiti da unesete zaporku, a nakon što to učinite, odgovorit ćete na par pitanja i slobodni ste dok vas ne zasvrbe prsti i opet se ne odlučite prijaviti na mrežu.

Ograničite doseg poruka i objava

Ako želite samo spriječiti neke ljude da komentiraju vaše objave, postoji metoda za to. Kao i kod svih drugih podešavanja postavki, kliknite na obrnuti trokut u gornjem desnom kutu Facebook stranice, birajte ‘Postavke’ i tamo podesite ‘Privatnost’.

U ovom izborniku možete sakriti vaše objave i tagove. Primjerice, možete napraviti da vaše objave možete vidjeti samo vi ili uski krug vaših prijatelja. Kliknite na Uredi koji se nalazi pored ‘Tko vidi vaše objave’ i tamo podesite točno koga želite ‘pustiti’ na vašu stranicu ili do vaše objave.

Ako birate ‘Samo ja’, sve će vaše objave ostati privatne, a Facebook će spriječiti ostale od čitanja vaših sjajnih postova. Za osobe koje mogu vidjeti objavu možete izabrati ‘Bliski prijatelji’ ili bilo koju drugu posebnu listu, no vodite računa da bilo tko tko vidi vašu objavu ju može dijeliti s prijateljima. Ako želite retrogradno sakriti poruke, možete kliknuti na ‘Ograniči prošle objave’. Ova poveznica automatski se sve vaše stare objave prebaciti na ‘Samo prijatelji’. Ako objave želite ograničiti samo na vas, morat ćete urediti svaku objavu zasebno i ručno.

Kako druge korisnike spriječiti da vide objave na vašem zidu

Za početak birajte opciju ‘Vremenska crta i označavanje’ na lijevoj strani izbornika i nakon toga na ‘Uredi’. Ako birate ‘Samo ja’ vaša vremenska crta bit će privatna i nitko osim vas ju neće moći vidjeti. Također možete mijenjati ‘Tko može vidjeti objave u kojima ste označeni na vašoj vremenskoj crti’ – tom opcijom mijenjate postavke vidljivosti sadržaja koji objavljujete na mreži. Ako birate ‘Samo ja’ nitko osim vas više neće moći vidjeti objave koje ste stavili na Facebook, piše tportal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...