Ponio je jednu sportsku torbu i u subotu ujutro uredno odletio iz Zadra za Stuttgart

Darko Kovačević Daruvarac otputovao je iz Hrvatske za Njemačku.

Inicijalnu informaciju Telegram je doznao od osobe koja je s Daruvarcem bila na letu iz Zadra, a navode naše čitateljice provjerili smo na više instanci i uspostavile su se istinitima; u subotu ujutro Darko Kovačević uredno se čekirao na Eurowingsov let za Stuttgart, noseći samo jednu sportsku torbu, prenosi Telegram.

Do danas se nije vratio u domovinu. Za njegov odlazak iz Hrvatske u ovom trenutku nije bilo nikakvih zapreka iako je danas Županijski sud u Splitu odlučivao o njegovoj žalbi što ju je uložio na presudu od pet godina zatvora koja mu je izrečena zbog premlaćivanja i prijetnji upućenih djevojci s kojom je bio u vezi. Odluka suda bit će poznata tek idući tjedan nakon što bude dostavljena okrivljenom.

Kako se danas nije pojavio na ročištu na kojem se raspravljalo o njegovoj žalbi odmah su se pojavila nagađanja nalazi se još uvijek u Hrvatskoj ili je napustio zemlju. Naime, osim hrvatskog Daruvarac ima i bosansko-hercegovačko državljanstvo.

Njegov odvjetnik Boris Radman izjavio je kako je uvjeren da je Kovačević još uvijek u Hrvatskoj, iako se od prošlog tjedna nije čuo s njim. Telegram je iz sudskih izvora doznao da je poziv za današnje ročište Kovačević uredno primio na svoju kućnu adresu u Zadru. No, na sud u Split nije morao doći, zbog čega njegovo nepojavljivanje nije bilo sporno. Inače, okrivljenici vrlo rijetko dolaze na žalbena ročišta.

Županijski sud u Splitu razmotrio je njegovu žalbu u kojoj je problematizirao visinu kazne što mu je izrečena. Njegov odvjetnik tvrdio je kako je prvostupanjska presuda donijeta pod pritiskom javnosti, iako je sudsko vijeće vidjelo i snimku napada u kafiću Chill out na zadarskoj Meladi.

DO PRESUDE ĆE BITI NA SLOBODI

U ovom trenutku još nije poznato je li viši sud potvrdio prvostupanjsku presudu ili je kaznu ipak umanjio. Da je presuda od pet godina potvrđena Kovačević bi po zakonu morao odmah u zatvor, no kako je on još tijekom suđenja u istražnom zatvoru proveo maksimalnih šest mjeseci, sada će na slobodi čekati pravomoćnu sudsku odluku, te poziv na izdržavanje kazne.

Županijski sud u Splitu u ovom slučaju nije mogao povisiti kaznu Darku Kovačeviću, budući da je samo on uložio žalbu. Dakle, viši sud mogao je žalbu uvažiti i smanjiti kaznu, odbiti žalbu i potvrditi presudu ili pak ukinuti prvostupanjsku presudu i slučaj vratiti na ponovno suđenje.

AKO SE NE VRATI SLIJEDI EUN

Kako nema nikakve zabrane napuštanja zemlje Daruvarac je otputovao u Njemačku. Tamo, međutim, ukoliko odluči ne vratiti se, vrijedi Europski uhidbeni nalog što ga Hrvatska za njim može izdati. S obzirom da ima bosansko-hercegovačko državljanstvo eventualno bi se pred hrvatskim pravosuđem mogao sakriti u BiH. Telegramovi izvori tvrde kako bi tamo ipak teško ostao duže vremena budući da mu je cijela obitelj ovdje, a u BiH nema ni druge rodbine ni imovine.

BRUTALNO PREMLAĆIVANJE U LIPNJU 2018.

Podsjetimo, Darko Kovačević Daruvarac u lipnju 2018. godine u jednom zadarskom kafiću brutalno je premlatio 18-godišnju djevojku, za što postoji i videosnimka. Brutalni napad na 18-godišnjakinju zbio se 13. lipnja, oko 22 sata, u kafiću “Chill out” na zadarskoj Meladi.

Iživljavanje nad djevojkom započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, i gazio je po cijelom tijelu.

Nakon premlaćivanja pobjegao je s mjesta događaja, a djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku Opću bolnicu, gdje je medicinski zbrinuta. Zadobila je teške ozljede glave, a fotografije neviđene brutalnosti šokirale su Hrvatsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...