U Središnjem državnom uredu za šport

Potpisan ugovor o podizanju triju betonskih teniskih terena na Višnjiku

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U Središnjem državnom uredu za šport potpisani su ugovori temeljem Odluke o raspodjeli novca za sufinanciranje izgradnje, gradevinskog zahvata i opremanja športskih gradevina u 2019. godini.

Gradonačelnici, župani i načelnici 22 grada, županije i općine, i zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija potpisali su ugovore u ukupnoj vrijednosti od osam milijuna i 749 tisuća i 632,70 kuna. Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić vodio je izaslanstvo u kojemu su još bili Snježana Jurinić iz Upravnog odjela za kulturu i šport te Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Temeljem odluke Središnjega državnoga ureda za šport, Grad Zadar i ŠC Višnjik na temelju pripremljene dokumentacije dobili su oko pola milijuna kuna namijenjenih izvodenju radova za podizanje triju terena s betonskom podlogom.

– U teniskom kompleksu Sportskoga centra Višnjik planirano je deset terena, od čega je sedam sa zemljanom podlogom već podignuto, uredeno i opremljeno. Preostala su tri terena s betonskom podlogom da bismo, u čvrstoj suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, u Zadru dobili značajan objekt teniske infrastrukture koji će biti uporište širenja i popularizacije, te razvoja teniske igre u Zadru i našoj županije, ali i nacionalno središte za pripreme, kampove i slične dogadaje, te natjecanja i medunarodne naravi – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Usporedo s podizanjem triju terena s betonskom podlogom, za što još s Hrvatskim teniskim savezom treba ugovorom formalizirati prethodni dogovor o završnom sloju tih terena, radit će se na uredenju okoliša i hortikulture.

Prema predvidenoj dinamici radovi su planirani oko polovice lipnja 2019.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar