Poznata imena članova bande uhićene u Zadru zbog varanja i otimanja građana

Zadarska policija jučer je uhitila petero ljudi zbog sumnji da su organizirano varali i iskorištavali starije osobe nudeći im razne usluge, ljubavne veze, brakove i slično, a zatim ih opijali i oduzimali im imovinu.

Kaznena djela su počinili nad većim brojem osoba sa zadarskog, ali i drugih područja, čime su priskrbili više od milijun kuna.

– 72-godišnjaka iz Zadra su imovno ‘ogolili’ do kraja. Ostao je bez svega, što je shvatio tek kada je dobio poziv da se odazove sudu zbog iseljenja iz stana. Prije toga su ga ostavili i bez zemljišta, a tjerali su ga i da potpiše ugovor za kredit u banci – rekao je Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske, piše Jutarnji list.

Nakon kriminalističke istrage uhićeni su Filip Križanić Bijelić (28) iz Karlovca, zatim Milan Udorović (41) iz Velike Gorice te njegova supruga Đurđa Udorović (32) iz Gospića, a koja je služila kao “mamac” u prevarama. Jučer su uhićeni i Domagoj Šoša (29) i David Bijelić (33) iz Karlovca, inače brat Filipa Križanića Bijelića.

Lanjskog 28. ožujka u kafiću na Branimirovoj obali “upoznali” su 72-godišnjeg Zadranina. Tamo su ga jako napili i nagovorili da s teleoperaterom potpiše dvogodišnji pretplatnički ugovor kupujući mobitel Samsung J7. Tjedan dana kasnije nagovorili su ga da sklopi dvogodišnji pretplatnički ugovor i uzme dva mobitela Huawei P9 Lite.

Istog tog dana nagovorili su ga da u javnobilježničkom uredu u Zadru sklopi ugovor o prodaji građevinskog zemljišta od 576 četvornih metara u mjestu Rtina za 35 tisuća kuna, što je višestruko manje od tržišne vrijednosti, a da mu nisu isplatili niti navedeni minorni novčani iznos. Kasnije je to zemljište 41-godišnjak prodao kupcu iz Zagreba za deset tisuća eura – opisao je Romano Landeka, voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske.

Pet mjeseci kasnije, ponovno su ga napili i natjerali da potpiše kupoprodajni ugovor za svoj stan.

– Svoje dobro planirane i prikrivene kriminalne aktivnosti osumnjičeni bi odrađivali sklapajući ugovore i provodeći kažnjive radnje kroz legalno poslovanje zalagaonica i drugih agencija koje posluju u više gradova u Republici Hrvatskoj – rekao je Mršić.

Domagoj Šoša i Filip Križanić Bijelić su prije četiri godine osvanuli u medijima kao uspješni poduzetnički duo iz Karlovca, upravo zbog niza zalagaonica koje su otvorili diljem RH. Šoša je u medijima završio kao nadareni inovator koji je 2013. patentirao ležaljku za plažu s ugrađenim sefom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...