Poznati detalji; U pekarnici Stanovi liječnik prebijen zbog lošeg parkiranja?

U pekarnici u Stanovima napadnut je djelatnik Zavoda za hitnu medicinu Zadar. Napadnut je verbalno, a kad je liječnik iz tima stao u njegovu obranu, napadač ga je izudarao i bacio na pod – naveo je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije dr. Predrag Orlović, piše Jutranji list.

Napad se, istaknuo je Orlović, dogodio u nedjelju 5. svibnja u ranim jutarnjim satima. Djelatnici Zavoda na povratku s intervencije zaustavili su se u pekarnici, gdje je nepoznata osoba počela verbalno napadati vozača tima.

Kada se umiješao liječnik, udaren je u glavu. Bačen je na pod i dobio je još nekoliko udaraca, a onda su ostale osobe u pekarnici reagirale i obuzdale napadača.

Informacija o tom napadu stigla je od ravnatelja Zavoda dr. Orlovića, a ne od policije, iako je za vrijeme incidenta odmah pozvana policija koja je i došla na mjesto događaja, no napadač je već bio otišao. Za njim se još traga.

– Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti te otkrio počinitelj. Na temelju prikupljenih saznanja i razgovora sa svjedocima, povod napadu vjerojatno je bilo parkirano vozilo Hitne medicinske pomoći ispred ulaza u pekarnicu. Obrada događaja je u tijeku – rekla je u četvrtak Sonja Šimurina iz PU zadarske.

– Svatko osuđuje nasilje, ali ovdje se ne radi o napadu na zdravstvene djelatnike za vrijeme obavljanja njihova posla. Povod za napad bilo je vozilo Hitne pomoći koje je vozač parkirao nepropisno, “nasadio” se na vrata pekarnice, što je izazvalo reakciju. Naravno, krivu reakciju jer je čovjek bio agresivan, ali rekao je vozaču otprilike “što vi mislite tko ste da možete tako parkirati, na sama vrata”. Zato nije korektno da se dižu udruge koje pišu o napadu na zdravstvene djelatnike i prozivaju sve redom. Uz to, ponavljam, reakcija napadača na vozača i osobito na liječnika je za svaku osudu – rekao je čovjek koji živi u neposrednoj blizini pekarnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...