sezona je pokucala na vrata

Previše ili opravdano? Za novčanike lokalnog stanovništva omiljeni napitci u centru postaju nedostižni

Privatni album
Tamni način

Ispijanje kava u kafićima svakodnevna je navika Hrvata, ritual bez kojeg ne možemo zamisliti jutarnju špicu ili popodnevni đir s prijateljima.

No, dolaskom sezone u centrima gradova na moru cijene vrtoglavu rastu. Formirane za turiste i u svrhu zarade, nerijetko provociraju lokalno stanovništvo za čije novčanike omiljeni napitci ovdje postaju nedostižni.

Prilagoditi se i “stisnuti zube” nekoliko gorućih turističkih mjeseci u svrhu dobrobiti gospodarstva lokalne zajednice ili s pravom nastaviti “žugati”, pitanje je koje nas uvijek iznova stavlja na suprotstavljene fronte.

S dolaskom ljeta, tako, osim fotografija uživancija s plaže, na društvenim mrežama počinju se vrtjeti slike računa kave iz centra. Naišli smo na jednu iz srca Zadra.

Veliki macchiato poskupio je na 13 kuna, Coca-Cola od 0,25 na 23 kune. Previše ili opravdan i prihvatljiv potez ugostitelja?

Komentari su, kao i obično, bili oprečni:

“Pa ti gledaj kampanel sv. Stošije…”, “Lipo na Bili Brig i pij kafu”, “Zaboravio si cijene u Dubrovniku, ipak si u srcu groada…”, “Dođite u Slavoniju, Cola i kava maksimalno 20 kuna, ali bez pogleda na more”, “Bože, ja manje na glavnom trgu u njemačkom gradu plaćam”, neki su od njih.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar