Previše ili opravdano? Za novčanike lokalnog stanovništva omiljeni napitci u centru postaju nedostižni

Ispijanje kava u kafićima svakodnevna je navika Hrvata, ritual bez kojeg ne možemo zamisliti jutarnju špicu ili popodnevni đir s prijateljima.

No, dolaskom sezone u centrima gradova na moru cijene vrtoglavu rastu. Formirane za turiste i u svrhu zarade, nerijetko provociraju lokalno stanovništvo za čije novčanike omiljeni napitci ovdje postaju nedostižni.

Prilagoditi se i “stisnuti zube” nekoliko gorućih turističkih mjeseci u svrhu dobrobiti gospodarstva lokalne zajednice ili s pravom nastaviti “žugati”, pitanje je koje nas uvijek iznova stavlja na suprotstavljene fronte.

S dolaskom ljeta, tako, osim fotografija uživancija s plaže, na društvenim mrežama počinju se vrtjeti slike računa kave iz centra. Naišli smo na jednu iz srca Zadra.

Veliki macchiato poskupio je na 13 kuna, Coca-Cola od 0,25 na 23 kune. Previše ili opravdan i prihvatljiv potez ugostitelja?

Komentari su, kao i obično, bili oprečni:

“Pa ti gledaj kampanel sv. Stošije…”, “Lipo na Bili Brig i pij kafu”, “Zaboravio si cijene u Dubrovniku, ipak si u srcu groada…”, “Dođite u Slavoniju, Cola i kava maksimalno 20 kuna, ali bez pogleda na more”, “Bože, ja manje na glavnom trgu u njemačkom gradu plaćam”, neki su od njih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...