Prvomajski roštilj trebao bi proći bez kiše, ali zato za vikend stiže novo neugodno zahlađenje

Nakon nekoliko dana kolebanja, prognoza na Praznik rada je povoljna za boravak u prirodi, budući da će u većem dijelu zemlje biti djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Barem do poslijepodne.

U srijedu ujutro oblačnije, mjestimice uz malo kiše, a poslijepodne uz više oblaka povremeno može biti lokalnih pljuskova, ponegdje i grmljavine. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, na istoku moguće s jakim udarima.

Na Jadranu ujutro slab i umjeren sjeverac i bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 15 do 20 °C.

Do vikenda će ostati većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Sredinom četvrtka i poslijepodne mjestimice može biti pokojeg pljuska praćenog grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti Istre i u Gorskome kotaru.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, na istoku zapadni, a na Jadranu u noći i ujutro sjeverozapadni i bura.

Najniža jutarnja temperatura od 5 do 10, u gorju ponegdje malo niža, a na Jadranu između 8 i 13 °C. Najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

Trenutni izgledi vremena za vikend najavljuju novo zahlađenje praćeno kišom i vjetrom, a za nedjelju se na kontinentu najavljuje najviša dnevna temperatura od tek 7°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...