Pupić-Bakrač županu Longinu nakon slučaja Narodni muzej: “Vi ste odgovorni da ustanove rade na zakonit način”

Reakciju vijećnika Marka Pupića-Bakrača na kršenje zakona u statutu Narodnog muzeja Zadar i poništavanju natječaja za ravnateljicu istog, prenosimo u cijelosti:

Nakon pravorijeka Ureda državne uprave jasno je da Statut Narodnog muzeja Zadar sadrži protuzakonite stavke koje su prenesene i u natječaj za ravnateljicu muzeja.

Predsjednica Upravnog vijeća Narodnog muzeja u izjavi za medije tvrdi kako će nastaviti kršiti zakon i ne priznaje pravorijek državne institucije. Da li je ona zdravstveno u redu i poslovno sposobna? Zna se koji je redovan, pravni put osporavanja pravorijeka Ureda državne uprave. Mada je iz aviona vidljivo i svima jasno da nepravomoćna presuda ili provođenje istrage nigdje i nikada u Republici Hrvatskoj kao pravnoj državi ne mogu biti ograničavajući faktor za bilo što pa tako ni za prijavu na natječaj za ravnatelja Narodnog muzeja.

Vladajuća većina u Županijskoj skupštini nije proučila novi Statut Narodnog muzeja već ga je izglasala Bona fide (u dobroj vjeri). Ta greška se sada po nalogu Državne uprave mora ispraviti a i natječaj za ravnateljicu mora biti poništen budući da sadrži iste protuzakonite odredbe kao i Statut. Vi ste župane Longin odgovorni za zakonitost akata Županije i dužni ste osigurati da ustanove pod ingerencijom Županije rade na zakonit način.

Sama izjava Marine Dujmović Vuković kako će nastaviti kršiti zakon Republike Hrvatske i neće poštovati pravorijek Državne uprave je skandalozna, pogotovo kada se uzme u obzir da je dotična 10 godina bila sutkinja. Tom svojom izjavom pokazala je ne samo da nije sposobna nego da nije ni dostojna obnašati dužnost ni predsjednice Upravnog vijeća Narodnog muzeja ni ravnateljice agencije Zadra Nova čiji su osnivači Županija i Grad Zadar.

Svi u ovoj državi dužni su poštivati njezine zakone i nikome nije dozvoljeno podrivati pravni poredak Republike Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...