Pupovac o odvjetniku generala Gotovine: “On je jedan običan ratni profiter”

U N1 Studiju uživo gostovao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac koji je komentirao kampanju svoje stranke na europskim izborima, šaranje njihovih plakata, ali i prozivku odvjetnika Luke Mišetića, inače odvjetnika generala Ante Gotovine u haškom procesu da negira genocid u Srebrenici.

Pupovac je poručio da je kampanja za predstojeće europske izbore bila duga, iscrpljujuća i po mnogočemu dosadna.

Pupovac je rekao da su očekivali da će biti negativnih poruka jer je i politika prema SDSS-u posljednjih pet godina bila negativna i išlo se na stigmatiziranje s ciljem isključivanja iz političkog života Hrvatske. Ali, kaže Pupovac, nisu očekivali pozive na klanje, uništavanje i protjerivanje. Ipak, dodaje kako ih je iznimno ohrabrila reakcija sugrađana, od Ćire Blaževića do nepoznatih ljudi koji su mu prilazili na cesti.

“Rekli su nam da će nam dati glas jer žele uljuđenu i normalnu Hrvatsku. Želimo Hrvatsku jednakih ljudi, kao što je Ćiro Blažević jednostavno rekao i postao zvijezda ne samo u Hrvatskoj nego i u BiH te Srbiji”, poručio je lider SDSS-a.

Osvrnuo se na polemiku kandidata SDSS-a Dejana Jovića na društvenim mrežama, kada je Jović blokirao Jadranku Kosor jer je poručila da Pupovac Oluju naziva etničkim čišćenjem. S druge strane, odvjetnik Ante Gotovine i drugih haških optuženika Luka Mišetić Pupovca je prozvao da negira genocid u Srebrenici.

Pupovac je poručio da se diskusija vodila preko njihovih leđa te da su im se pripisivali stavovi koje ne za stupaju. Pogotovo je oštar bio prema Luki Mišetiću..

“Gospodin Mišetić je mene za nešto prozivao. Taj gospodin ne zavređuje da se osvrćem na njegove objede jer on je jedan običan ratni profiter koji nesreću Bošnjaka, Hrvata i Srba iz svoje američke debelje fotelje naplaćuje debelim i golemim sumama novca, uključujući i novce ove države. Zadnji je koji meni i Joviću može spočitavati da negiramo bilo kakvu vrstu zločina i bilo čije stradanje. Prema tome, molim Vas, nemojte me pitati o tome jer to je za mene uvredljivo”, poručio je Pupovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...