Queenvention; U srpnju će Zadrani imati priliku dobiti uvid o životu legendarnog Freddia Mercuryja

19. i 20. srpnja u sklopu Vaicanto festivala u Zadru dobit ćemo jedinstvenu priliku čuti sve o životu legendarnog Freddia Mercuryja i Queena od Petera Freestona, čovjeka koji je „živio Queen“ .

Queenvention – „Dinner With Freddie“ dat će fanovima priliku prisustvovati na Freestonovu predavanju i Q&A panelu.

Sve ono što niste znali o Freddieju, Queenu, sve ono što niste mogli vidjeti u filmu, na televiziji ili pročitati u medijima, imat ćete prilike osobno upitati Freestona u sklopu panela.

Samo predavanje i kasnija interakcija bit će obogaćena sa zbirkom fotografija i videa iz privatne kolekcije Petera Freestona koju inače ne možete vidjeti u medijima, javnosti ili u sklopu nekih od mnogih dokumentarnih filmova na temu Queen, a i Freddie Mercurya.

Osim toga čeka vas i malo gastro putovanje koje će obogatiti vaša nepca omiljenom hranom kralja popa koja se servirala na zabavama i koju je Freddie osobno preferirao, a sve zahvaljujući receptima koje je osobno Peter Freeston spravljao i opisao u knjizi „Freddie Mercury’s Royal Recipes“. Identične namirnice i recepti koristit će se i na konvenciji.

Britanac Freestone 1979. je susreo Freddia Mercuryja i ostale članove benda Queen. Njih dvojica stvaraju veliko prijateljstvo, u kojem Peter postaje Mercuryjev osobni asistent, sve do glazbenikove smrti 1991.

Značajno je da je Freestone bio kostimograf za Queenov koncert 1982. We Will Rock You. Angažiran je i kao savjetnik za film Bohemian Rhapsody. Freestone je mjesecima posjećivao filmski studio i odgovarao na pitanja produkcije. Cilj je bio prikazati Freddie Mercurya i Queen vjerodostojno što je Freestone omogućio zbog detalja i situacija koje je osobno proživio.

Autori filma prvotno su zatražili pristup nekadašnjem domu Freddia, “Garden Lodge”  radi snimanja, ali su odbijeni. Iz tog razloga, dio Peterovog posla bio je opisati osoblju kako su pojedine sobe izgledale kako bi se mogle ponovno stvoriti u filmu. Čak su otišli tako daleko da su pitali što je Freddie imao u torbi na ramenu koju je često nosio. Freestone je opisao vjerodostojno niz predmeta, uključujući cigarete i “rođendansku knjigu”. Torba nikada nije snimljena otvorena, ali produkcijski tim posvetio je puno pažnje detaljima u izradi filma.

Ulaznice su u prodaji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...