Slažete li se?

Radnici birali najpoželjnije tvrtke, čak četiri posluju u Zadru

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Prema istraživanju portala MojPosao najpoželjniji poslodavci u hrvatskoj su njemačke tvrtke.

U istraživanju provedenom tijekom 2018. i 2019. godine sudjelovalo je gotovo 20.000 ispitanika.

Većina ispitanika i desetu godinu za redom odabrala je dm-drogerie markt kao najpoželjnijeg poslodavca. Na drugom i trećem mjestu našli su se Lidil i Müller, a tek na četvrtom mjestu se nalazi hrvatska kompanija Rimac Automobili.

Ove su godine još dvije hrvatske tvrtke postale poželjnije za radnike i popele se na ljestvici ovog istraživanja. Tako su Atlantic Grupa i Valmar grupa zauzele peto i sedmo mjesto.

Kada su se izjašnjavali o presudnosti izbora, kao glavne faktore atraktivnosti poslodavca ispitanici su naveli harmonične odnose na radnom mjestu i sigurnost samog radnog mjesta. Zanimljivo je da su se ispitanici izjasnili kako im je, kao faktor poželjnosti poslodavca, najmanje važna prilika za hijerarhijskim napredovanjem.

Lista najboljih poslodavaca mijenja se i prema geografskih regijama ispitanika.

Tako su na području Zagreba i okolice u top deset poslodavaca ušle Coca-Cola HBC Hrvatska i Zagrebački Holding, a ispitanicima iz Dalmacije na toj je listi i trgovački lanac Tommy, dok su oni iz Istre izdvojili tvrtke Maistra, Jadran Galenski Laboratorij te Infobip.

 

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar