Radnici birali najpoželjnije tvrtke, čak četiri posluju u Zadru

Prema istraživanju portala MojPosao najpoželjniji poslodavci u hrvatskoj su njemačke tvrtke.

U istraživanju provedenom tijekom 2018. i 2019. godine sudjelovalo je gotovo 20.000 ispitanika.

Većina ispitanika i desetu godinu za redom odabrala je dm-drogerie markt kao najpoželjnijeg poslodavca. Na drugom i trećem mjestu našli su se Lidil i Müller, a tek na četvrtom mjestu se nalazi hrvatska kompanija Rimac Automobili.

Ove su godine još dvije hrvatske tvrtke postale poželjnije za radnike i popele se na ljestvici ovog istraživanja. Tako su Atlantic Grupa i Valmar grupa zauzele peto i sedmo mjesto.

Kada su se izjašnjavali o presudnosti izbora, kao glavne faktore atraktivnosti poslodavca ispitanici su naveli harmonične odnose na radnom mjestu i sigurnost samog radnog mjesta. Zanimljivo je da su se ispitanici izjasnili kako im je, kao faktor poželjnosti poslodavca, najmanje važna prilika za hijerarhijskim napredovanjem.

Lista najboljih poslodavaca mijenja se i prema geografskih regijama ispitanika.

Tako su na području Zagreba i okolice u top deset poslodavaca ušle Coca-Cola HBC Hrvatska i Zagrebački Holding, a ispitanicima iz Dalmacije na toj je listi i trgovački lanac Tommy, dok su oni iz Istre izdvojili tvrtke Maistra, Jadran Galenski Laboratorij te Infobip.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...