Reagirao Ured državne uprave; Natječaj za ravnateljicu Narodnog muzeja mora biti poništen

Povodom natječaja za ravnateljicu Narodnog muzeja, oglasio se vijećnik Županijske skupštine Zadarske županije, Marko Pupić-Bakrač, od kojeg doznajemo da je na isti reagirao Ured draževne uprave. Statut Narodnog muzeja je protuzakonit, a natječaj za ravnateljicu mora biti poništen.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kao što sam već izvijestio javnost od Ureda državne uprave zatražio sam nadzor zakonitosti Statuta Narodnog muzeja Zadar. Nadzor je izvršen, dopisom sam izvješten kako su se moje tvrdnje pokazale točnima te je Ured državne uprave izrekao mjeru da se Statut uskladi sa zakonskim odredbama. Budući su protuzakonite odredbe Statuta navedene kao uvjet u natječaju za ravnateljicu (namjerno pišem ravnateljicu, a ne ravnatelja) Narodnog muzeja Zadar sukladno tome natječaj će morati biti poništen.

Doista je nebulozno da netko u Statut, a potom i u natječaj gura odredbe po kojima kandidat ne smije imati nepravomoćnu presudu , pa čak traži da se protiv njega ne vodi niti istražni postupak. Zamislite to izglasava HDZ-ova većina u kojoj sjede čovjek koji je zatočio i davio ljubavnicu, čovjek koji je tukao nećaka u pripitom stanju, a javnu dužnost im obnaša čovjek koji je isprebijao opernog pjevača!? O krimenima i optužnicama onoga koji farba tunele 12 puta da i ne govorim, a i on obnaša visoke stranačke dužnosti!? Tko to izdaje potvrde da se protiv nekoga ne vodi istraga? Da malo iskarikiram. Kakva istraga? Čija istraga? Policije , DORH-a, tajnih službi, MOSAD-a, CIA-e, časnog suda HDZ-a?

I sve to i svi drugi uvjeti u Statutu i natječaju kako bi jedan jedini kandidat bila Renata Peroš. Predsjednica Upravnog vijeća Narodnog muzeja pravnica Marina Dujmović-Vuković propisno se obrukala. Da nije partije sa svojim znanjem i stručnošću mogla bi pošteno zarađivati za kruh u nekom uredu lupajući prijemne štambilje ili radeći neki slično zahtjevan posao. Nakon ovoga ona i svi članovi Upravnog vijeća nemaju drugog izbora nego dati neopozive ostavke na mjesta u Upravnom vijeću ako je ovo uređena pravna država sa standardnom razinom odgovornosti. Ili nije?

P.S. Poništeni natječaji za glasnogovornika i kustosa Narodnog muzeja sadržavali su iste gore navedene protuzakonite odredbe te su kao takvi morali biti poništeni.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...