Revanš protiv Cedevite: “Momcima je najveći motiv što su osjetili da s njima mogu biti ravnopravni”

Košarkaši Zadra otputovali su na drugu polufinalnu utakmicu doigravanja protiv Cedevite.

Podsjetimo, u prvom odigranom susretu zagrebačka momčad bila je sretnija u produžetcima i nakon prvotnih 62 – 62 u regularnom vremenu. Zatim su znali, dodatnih pet minuta, iskoristiti i slaviti konačnim rezultatom 67 – 75.

Obzirom kako se druga utakmica igra u KC-u Dražena Petrovića sutra, 8. svibnja s početkom u 19 sati, Zadrani su odradili večernji trening kako bi spremniji i konkurentniji parirali aktualnim prvacima i vratili prednost domaćeg terena u Krešin dom.

Upitan na konferenciji za medije, može li Zadar uzvratiti istom mjerom, zadarski strateg Ante Nazor odlučno je poručio:

“Može! Treba s vjerom ići u Zagreb, a temelj za tu vjeru dala nam je prva utakmica. Još bih jednom čestitao svojim momcima na dobroj borbi, muškoj partiji i možda najboljoj obrani ove sezone. Jako nam je malo falilo. Ono što nije bilo dobro jest skok, kako napadački tako i obrambeni. Tu ćemo morati biti divljiji, da se tako izrazim, te puno angažiraniji u trci kako bismo nadogradili ono što je bilo dobro u zadnjoj partiji.”

Još jedan segment Nazor je istaknuo kako će biti od velike važnosti na putu prema pobjedi. To je igra bez lopte za koju splitski stručnjak smatra kako je i generalni problem kompletne hrvatske košarke.

“Pričamo o skoku, o trci, o jakom kretanju u pozicijskom napadu. Lagani poen najlakše se nadoveže na kontrolu skoka gdje se ide u pretrčavanje. Jedno bez drugog ne ide. Definitivno težimo tome. Pokazali smo jedan veliki napredak i jedan temelj da igramo ravnopravno s protivnikom koji je zaista respektabilan. Želim da napredujemo iz utakmice u utakmicu i da igramo relaksirano i bez grča. Takvu igru želimo tražiti kroz cijelu seriju.“ – poručuje Nazor.

Volja, želja i htijenje za pobjedom protiv momčadi kalibra poput Cedevitine, neće nedostajati.

“Igrače ne treba dodatno motivirati. Igramo polufinale protiv Cedevite koja ima zaista snažan ‘roster’. Mojim momcima najveći je motiv to što su zadnji put osjetili da mogu s njima igrati ravnopravno. ‘Dalmatinski dišpet’ treba biti izraženiji i to je onaj ‘klik’ koji nam nedostaje da napravimo iznenađenje.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...