Rogan o nadolazećem meču: “Mislim da će Stipe ovaj put biti bolji, on je životinja!”

7. kolovoza na UFC-u 241 Stipe Miočić će imati priliku u svoje vlasništvo vratiti pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji. Isti onaj pojas koji je izgubio prije otprilike godinu dana, protiv istog protivnika koji ga je tada savladao. Naravno, riječ je o Danielu Cormieru.

Miočić i Cormier bili su tema razgovora Joea Rogana i Brendana Schauba tijekom posljednjeg izdanja Roganovog MMA podcasta. Zapravo, sve je krenulo s potencijalnom trećom borbom Cormiera i Jona Jonesa. Spomenula se opcija borbe u teškoj kategoriji, za koju obojica smatraju da bi bila odlična, no Rogan je onda napomenuo kako se nešto mora dogoditi prije toga.

“To se može dogoditi jedino ako DC pobijedi Stipu, a meni je to uistinu veliki ‘ako’. DC ga je u prvoj borbi pogodio onim sjajnim udarcem na izlasku iz klinča, ali Stipe je imao godinu dana da u potpunosti prođe kroz to. Sigurno će se vratiti bolji”, iznio je svoje razmišljanje Rogan, no njegov gost nije se složio s tim, piše FightSite.

“Nisam siguran da je to dobra stvari. ‘Ring rust’ bi mogao biti problem, Cormier je bio aktivniji od njega”, prokomentirao je Schaub.

Za vrijeme dok se Miočić nije borio, Cormier je odradio nastup protiv Derricka Lewisa u studenom. No, isto tako je Cormier imao problema s ozljedama dok je Miočić ovo cijelo vrijeme zdrav. I one male ozljede koje su uobičajene, koje kod profesionalnih boraca uvijek postoje, kroz to je vrijeme uspio dovesti u red. Tako nekako razmišlja i Rogan.

“Ja ipak vjerujem kako je ova pauza zapravo bila jako dobra za Stipu. On je životinja, oko toga nisam nimalo zabrinut, uvjeren sam kako će se vratiti bolji. On je istinski veteran, a zapravo jako jednostavan i skorman tip pun poštovanja. Mislim kako neće ulaziti u borbu s previše velikih najava, on će doći i pokušati biti najbolja verzija sebe”, objasnio je Rogan zašto vjeruje u pravu sliku, šampionsku sliku Miočića i na kraju zaključuje:

“Da se radi o Donaldu Cerroneu, da on nije godinu dana ulazio u kavez i onda se bori za titulu. E tada bih se brinuo, htio bih da Donald prvo odradi meč za zagrijavanje.”

Prave odgovore na sve dobit ćemo 17. kolovoza. Možemo biti sigurni kako će Miočić ući gladniji, ali ujedno i pažljiviji nego prošli put. Svjestan je što ima ispred sebe, u prvoj borbi naučio je bitnu lekciju i na njemu da je sve to iskoristi. Do sada smo jednom, protiv Juniora Dos Santosa, vidjeli kako Stipe izgleda u revanšu. Ukoliko se ovdje ponovi nešto tako, pojas će se vratiti u Ohio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...