Sonnen: “Mladi borci, nemojte biti kao Stipe Miočić!”

Danas član Bellatorovog rostera, a ujedno i prilično cijenjeni TV komentator, kao i voditelj emisije na ESPN+ platformi s Arielom Helwanijem, gotovo na svakodnevnoj bazi informira, educira, analizira, ali i nasmijava svoju YouTube publiku.

U jednom od posljednjih videa, koji je objavljen pod naslovom “Stipe Miočić me izluđuje”, Sonnen kritizira bivšeg prvaka radi načina na koji je odigrao posljednjih godinu dana svoje karijere, prenosi Fight Site.

“Američki gangster”, kako je sam sebe nazivao tijekom vrhunca svoje karijere, pokušava objasniti fanovima kako je Miočić uistinu pošten, razuman, korektan i normalan sportaš koji želi samo ono što mu pripada. Ali ujedno pokušava tumačiti i to da MMA sport nije sud na kojem pravda pobjeđuje, nego biznis koji je vođen isključivo novcem i zaradom.

“Činjenice ovdje nisu bitne. Ovo nije borba činjenicama, ovo je samo borba!”, poentira Sonnen i zaključuje:

“Iako je Stipe dobio ono što je htio u konačnici, nemojte se nikada ponašati kao on. Nemojte misliti da će vam to upaliti, ovo se dogodilo samo sada!”

O čemu Sonnen ovdje govori? Za one koji nisu pratili što se sve događalo od UFC-a 226, kada je Miočić poražen od strane Daniela Cormiera u srpnju prošle godine, evo brzinskog podsjetnika. Američko-hrvatski nokauter je vrlo čvrsto odlučio inzistirati na revanšu protiv DC-a jer je smatrao da mu on pripada radi svega što je postigao u dotadašnjoj UFC karijeri i svih rekorda koje je srušio.

Javnost je u globalu stala na njegovu stranu. Stipe je u međuvremenu odbijao sve druge opcije, odlučio je “riskantno sjediti na klupi” čekajući strpljivo svoju šansu. U konačnici je ona stigla kada je postalo jasno da se Cormierov meč iz snova protiv Brocka Lesnara neće dogoditi. Pa će se Miočić i Cormier sudariti u kolovozu na UFC-u 241 u velikom revanšu koji bi trebao obilježiti UFC ljeto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...