Sve je spremno za Wings; 9 tisuća trkača i tisuću volontera za ostvarenje cilja ove prekrasne priče

Sutra u točno 13 sati s Liburnske obale potrčat će rekordan broj trkača – njih 9000 startat će u isto vrijeme s ostalim trkačima na još 11 lokacija u svijetu, kako bi zajedno pridonijeli ostvarenju cilja ove prekrasne priče: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Jedini način da se pomogne u pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine jest ulaganje sredstava u znanstvena i klinička istraživanja, zbog čega je stopostotna vrijednost iznosa startnina i donacija namijenjena zakladi Wings for Life koja se bavi istraživanjima leđne moždine.

U proteklih pet godina kroz ovaj je globalni pokret prikupljeno više desetaka milijuna eura za najsuvremenija istraživanja.

Wings for Life World Run – najbrojnija utrka u Hrvatskoj starta u nedjelju u Zadru i ostatku svijeta

Kako bi najavili šestu po redu utrku Wings for Life World Run u Maloj vijećnici Grada Zadra održana je konferencija za medije, a članovima organizacijskog odbora utrke, Ivi Milevoj i Zoranu Kosanoviću pridružio se i gradonačelnik Zadra Branko Dukić,  voditelj Službe policije Božidar Budiša, direktorica turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija i direktor turističke zajednica grada Zadra, Mario Paleka.

Wings for life i zadarski brend

– Događaj je postao pravi zadarski brend iako je riječ o globalnoj utrci! Hvala organizatorima što su ostali vjerni našem gradu, ali hvala i svim ovogodišnjim trkačima koji su ovu utrku doveli do statusa sportskog događaja s najvećim brojem sudionika u Hrvatskoj. Ovo je manifestacija koja prelazi i zadarske i hrvatske okvire, u njoj sudjeluju trkači iz desetak zemalja svijeta. Predivna je to razglednica iz Zadra i Zadarske, ali i Šibensko-kninske županije, koja putuje zemaljskom kuglom. Izvrstan razlog za posjet središnjem dijelu hrvatske obale, svakako sportski i turistički top događaj za naš grad i čitavu Hrvatsku u prvom tjednu svibnja, kazao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.

Dodao je da će sudjelovati u utrci iako se ozlijedio igrajući mali nogomet jer utrku karakterizira duh zajedništva, dobra zabava, a naravno i humanitarni karakter utrke kao glavni motiv sudjelovanja.

Gradonačelnik je također zamolio građane za strpljenje i razumijevanje budući da je utrka iznimno organizacijski složena i logistički zahtjevna i, kao je kazao, traži od svih nas Zadrana malo odricanja i malo više strpljenja. Na kraju je svim sudionicima poželio uspjeh i dobru zabavu.

Zadarska utrka treća na svijetu

– Zadarska utrka je u samom svjetskom vrhu utrke WFL, odnosno treća na svijetu po broju trkača i sudionika, a s obzirom na broj stanovnika Hrvatske najveća je u državi, a također i utrka u kojoj sudjeluje najveći broj studenata, istaknuo je Zoran Kosanović, član organizacijskog odbora. Također, spomenuo je i nevjerojatan rast ove utrke koja se svake godine sve ranije rasproda te činjenicu da će sa starta krenuti sudionici iz čak 25 zemalja.

Posebnu zahvalu organizatori su uputili volonterima, kojih će i ove godine biti preko 1000 i koji će biti uključeni u gotovo svaki aspekt ostvarenja utrke: od preuzimanja startnih brojeva, rada na garderobi do rada na okrjepnim stanicama uzduž cijele trkačke rute.

– Volonteri su još jednom veliki dio organizacije ove utrke. Nesebična pomoć koju pružaju pokazatelj je da se zajedništvom ispisuju nevjerojatne priče, naglasio je Zoran Kosanović.

Iz Turističke zajednica Zadarske županije i grada Zadra stigle su samo riječi hvale i podrške utrci Wings for Life World, manifestacije koja globalno promovira Zadar i zadarsku regiju i u turističkom smislu.

Pozitivna iskustva u organizaciji iz proteklih godina

Božidar Budiša zahvalio je organizatoru što se ponovo odlučio organizirati utrku u Zadru i otkrio kako se sigurnosne odrednice dogovaraju već više mjeseci te je uvjeren kako će sve proći u najboljem redu. Apelira na vozače da na dan utrke koriste okolne dionice što je više moguće, da paze na sigurnost svih sudionika, a kako će izgledati raspored zatvaranja dionica pojedinih dijelova grada 5. svibnja svi mogu provjeriti na službenim stranicama PU zadarske.

– Iskustva proteklih godina su vrlo pozitivna. Naši građani ozbiljno su pristupili utrci kao i mi te slušaju naše upute, rekao je Budiša.

Stavljajući u fokus sigurnost svih sudionika utrke, organizator je istaknuo kako će se, uz policiju, za sigurnost trkača i gledatelja brinuti preko 200 zaštitara. Trkače su zamolili da slušaju upute organizatora i redara te da posebnu pažnju obrate na sudionike u kolicima, kojih ove godine ima više od 40.

Također, kako bi se izbjegle gužve u nedjelju, organizatori su poručili trkačima da već u subotu preuzmu svoj startni broj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...