U lipnju u Zadru Međunarodni festival mažoret sporta i twirlinga

Savez mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske, uz pokroviteljstvo Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, organizira prvi Trophy Sunny Side Međunarodni Festival mažoret sporta i twirlinga koji će se održati od 1. do 2 lipnja 2019. godine na dvije lokacije:

U subotu s početkom u 10.30 sati na Trgu Petra Zoranića okupiti će se dio timova sudionika i prodefilirati kroz Kalelargu do crkve Sv. Donata gdje će svaki tim izvesti nekoliko revijalnih točaka. Na taj način timovi će se predstaviti i pozvati građane na drugi dan Festivala…

U nedjelju, koja je natjecateljskoga karaktera, a održava se u sportskoj dvorani “Krešimir Ćosić, sudjelovat će 16 timova iz Hrvatske, Poljske, Slovenije i Mađarske sa 450 sudionika i 154 natjecateljske koreografije.

Timovi će se natjecati u četiri dobna uzrasta: djeca/kadeti/juniori/seniori, u kategorijama solo, duo-trio, mini formacija i grupa, sa različitim rekvizitima: štap, pom pon, zastave, mace, a uz promjenu brojnih atraktivnih kostima u svakoj kategoriji.

Cilj ovoga Festivala je okupljanje mažoret i twirling timova na internacionalnoj razini, razvijanje projekta u višednevnu manifestaciju koja će kroz revijalne i natjecateljske programe, edukativne radionice i pripreme timova, obogatiti kulturni i sportski sadržaj u grad Zadru, a na zadovoljstvo svih sudionika kojih će, sigurno, već na slijedećem okupljanju biti daleko više.

“Obzirom da je naš Savez domaćin MWF/XVI. Europskog prvenstva mažoretkinja koje se održava u Zagrebu u Domu sportova od 4. do 7. srpnja, a na kojemu sudjeluje 3300 natjecatelja iz 15 zemalja, iz bogatog iskustva u organizaciji brojnih natjecanja najviše razine, možemo sa sigurnošću reći da će, već 2020.-e godine Zadar biti destinacija brojnih mažoret timova, a pored Trophy Sunny Side, u dogovoru sa Gradom domaćini smo, u rujnu 2020. godine, MWF- V. Svjetskoga prvenstva u mažoret sportu koje će okupiti oko 4000 natjecatelja sa 5 kontinenata. Radujemo se novoj destinaciji naših i prijateljskih mažoret timova i pozivamo sve građane grada Zadra i okolice, posebno one najmlađe, da nam se pridruže na ovoj rasplesanoj manifestaciji”, poručuju organizatori.

Ulaz u sportsku dvoranu u nedjelju 2. lipnja 2019. je slobodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...