U Ninu danas početak radova na novoj zgradi Zavoda za hitnu medicinu

Danas u 15:30 sati, župan  Božidar Longin sa suradnicima, gradonačelnik  Grada Nina  Emil Ćurko  i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Predrag Orlović sa suradnicima obilježit će početak  radova nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Zadarske Županije -Ispostava Nin, na lokaciji  neposredno uz staru zgradu hitne (Grgura Ninskog 11, Nin).

Izgradnja zgrade u Ninu, od posebnog je značaja za Zadarsku županiju jer će njenim dovršetkom Zavod za hitnu medicinu dobiti prvu nekretninu u svom vlasništvu čijom će izgradnjom standardi prostornih uvjeta za obavljanje djelatnosti biti znatno podignuti.

Vrijednost radova je gotovo 4,5 milijuna kuna (s PDV-om), no vrijednost samog projekta puno je veća. Kako je ovo izrazito turizmu orijentirano područje na kojem, kao i u susjednim jedinicama lokalne samouprave, broj stanovnika tijekom ljetne turističke sezone raste po nekoliko puta, bolja dostupnost zdravstvenih usluga od neprocjenjive je vrijednosti.

U prizemlju će biti smješteni sadržaji Zavoda za hitnu medicinu. Na prvom katu su tri stana za smještaj medicinskog osoblja. Izgradnju u cijelosti financira Zavod za hitnu medicinu, a dovršetak radova očekuje se za godinu dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...