ZA ONE STARIJE OD 13 GODINA

U sklopu večernje scene Kazališta lutaka na rasporedu “Hamletova istina”

Iva Perinčić
Tamni način

Kazalište lutaka Zadar  u sklopu  večernje scene ovog četvrtka 16. svibnja u 19 sati prikazuje predstavu “Hamletova istina”, koja je prigodna za uzrast iznad 13 godina.

Hamletova istina pisana je „ciljano“, za prvu umjetničku suradnju Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Shakespearevo remek-djelo o danskom kraljeviću, jedno je od djela koje je potaknulo najveći broj interpretacija, adaptacija i prilagodbi te tako iniciralo mnoge nove dramske tekstove za raznorodnu publiku.

Pod vlašću novog kralja, život Danske, život dvora, pa tako i Hamletov život naglo se mijenjaju. U jednoj od besanih noćnih šetnji ukazuje mu se duh pokojnog oca i postavlja pred njega veliku i odgovornu zadaću: da objelodani istinu o njegovoj smrti, smrti koja nije rezultat zmijskog ugriza, već bratove ubilačke ruke, da potom raskrinka ubojicu i dokaže njegovu krivnju. Time će pravda biti zadovoljena, duh pokojnog kralja moći će otpočinuti, a Hamlet će opravdati i „potvrditi“ svoju titulu i ulogu koja iz nje proizlazi.

Ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave ili online.

Cijena ulaznice iznosi 25 kuna, a studenti uz predočenje iksice u sklopu večernje scene plaćaju  ulaznicu po cijeni od 10 kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar