Cestitka_Uskrs

U sklopu večernje scene Kazališta lutaka na rasporedu “Hamletova istina”

Kazalište lutaka Zadar  u sklopu  večernje scene ovog četvrtka 16. svibnja u 19 sati prikazuje predstavu “Hamletova istina”, koja je prigodna za uzrast iznad 13 godina.

Hamletova istina pisana je „ciljano“, za prvu umjetničku suradnju Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Shakespearevo remek-djelo o danskom kraljeviću, jedno je od djela koje je potaknulo najveći broj interpretacija, adaptacija i prilagodbi te tako iniciralo mnoge nove dramske tekstove za raznorodnu publiku.

Pod vlašću novog kralja, život Danske, život dvora, pa tako i Hamletov život naglo se mijenjaju. U jednoj od besanih noćnih šetnji ukazuje mu se duh pokojnog oca i postavlja pred njega veliku i odgovornu zadaću: da objelodani istinu o njegovoj smrti, smrti koja nije rezultat zmijskog ugriza, već bratove ubilačke ruke, da potom raskrinka ubojicu i dokaže njegovu krivnju. Time će pravda biti zadovoljena, duh pokojnog kralja moći će otpočinuti, a Hamlet će opravdati i „potvrditi“ svoju titulu i ulogu koja iz nje proizlazi.

Ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave ili online.

Cijena ulaznice iznosi 25 kuna, a studenti uz predočenje iksice u sklopu večernje scene plaćaju  ulaznicu po cijeni od 10 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...