U srijedu prosvjed radnika Liburnije pod motom: “Za sve ima, za radnike nema!”

U srijedu s početkom u 10 sati na autobusnom kolodvoru održat će se prosvjedni skup sindikalnih predstavnika i radnika Liburnije d.o.o.

Pod motom: “Za sve ima, za radnike nema”, traže povećanje osnovice plaća radnika za minimalno 10%.

Između 9 i 11 sati radnici Liburnije obustavit će prometovanje na gradskim i prigradskim linijama i predstavnici sindikata mole građane za razumijevanje.

Priopćenje Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) i Sindikalne podružnice Sindikata prometa i veza Hrvatske pri „Liburnija“ d.o.o. Zadar prenosimo u cijelosti:

“Novi prosvjedni skup sindikalnih predstavnika i radnika Liburnija d.o.o. Zadar u organizaciji Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH-a), i Podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o. Zadar zajedno sa članovima Udruge sindikata vozača i prometnih radnika (USVPRH) održava se radi povećanja osnovice plaće radnicima Liburnije d.o.o. Zadar minimum 10%, kao i drugih zahtjeva, izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja noćnog rada, povećanja stalnog dodatka osoblju koje radi smjenski rad, definiranja posebnih (otežanih) uvjeta rada, tjednog odmora i dr., te radi izrade nove Sistematizacije radnih mjesta, odnosno Tarifnog dijela KU, na koji bi se način kroz preraspodjelu financijskih sredstava, uspjelo povećati osnovicu plaća radnika za minimum 10%, kao i udovoljiti ostalim zahtjevima radnika i Sindikata.

Nakon što ni nakon ponovljene komunikacije s nadležnima iz Grada Zadra od kojih je pristigao načelno pozitivan odgovor u svezi radničkih i sindikalnih zahtjeva, i s direktorom Liburnije d.o.o. Zadar, nije bilo bitnih pomaka u svezi povećanja osnovice plaće radnicima, organizira se novi prosvjedni skup upozorenja.

Od 9:00 – 11:00 sati radnici Liburnije d.o.o. Zadar, poduzet će industrijsku akciju prekida prometa na gradskim i prigradskim linijama u organizaciji SPIVH-a i Podružnice SPIVH-a pri Liburnija d.o.o. Zadar, a sve u cilju ostvarenja opravdanih radničkih i sindikalnih zahtjeva za povećanjem osnovice plaće radnicima i dr., s tim da se građani Grada Zadra mole da imaju razumijevanja za taj privremeni prekid prometa.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...