U Zadru podignuta optužnica protiv oca s Paga, prijeti mu 50 godina zatvora!

Glasnogovornik ŽDO u Zadru Berović rekao je za N1 kako je nakon završene istrage zbog četiri teška kaznena djela pokušaja ubojstva na štetu četvero malodobne djece je podignuta optužnica protiv 54-godišnjeg muškarca.

Za ova kaznena djela prijeti mu 50 godina zatvora!

Optužnica je prema njegovim riječima u petak ujutro otpremljena je na Županijski sud u Zadru.

“Daljnja je procedura zakazati Optužno vijeće, sjednica je tajna i na njoj se odlučuje o potvrđivanju optužnice. Branitelji mogu napisati odgovor na optužnicu. Ako je uredna, zakazuje se glavna rasprava, ako nije, vraća se na doradu”, kaže Berović.

ŽDO je zatražio produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog posebno teških okolnosti djela koje uznemiruje širu javnost.

Podsjetimo, dva i pol mjeseca od zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece.

Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, između ostalog i supruga osumnjičenog. Uz druge dokazne radnje, presudnu ulogu u istrazi imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog. Sva četiri svjedoka će, prema riječima glasnogovornika biti ispitana i tijekom glavne istrage koja će biti tajna.

Kako smo već objavili, otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu – neće se moći braniti neubrojivošću.

“Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv”, rekao nam je jučer Berović.

S obzirom da je ocu određen istražni zatvor i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Od njegova odvjetnika doznali smo jučer da će zbog zdravstvenih problema uskoro biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Osumnjičenik se za vrijeme trajanja cijelog postupka branio šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu. Odvjetnik nam to danas nije mogao ni potvrditi niti opovrgnuti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...