Ugostitelj Vedran Ikić pomagao kriminalcu Denisu Paraću u bijegu

Kao što smo jutros izvijestili, policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela pomogao u bijegu.

Saznaje se kako je 44-godišnjak krajem prošle i početkom ove godine, svoj motocikl dao na korištenje Denisu Paraću i na taj način omogućio lakši bijeg i skrivanje osobi za kojom je mjesecima tragala policija.

Kako neslužbeno doznajemo, Denisu Paraću, kriminalcu s podebljim dosjeom pomagao je zadarski poduzetnik Vedran Ikić.

Parać koji je početkom travnja poginuo u prometnoj nesreći u Ulici Hrvatskog sabora bio je u bijegu nakon što je policija posumnjala da je on bacio bombu u dvorište kuće poznatog zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu te mu izrešetao automobil Volvo.

Parać je čak devet godina bio u zatvoru zbog pljačke dostavnog vozila nekadašnje Dalmatinske banke. Parać i dvojica muškaraca su maskirani i naoružani ukradenim golfom kod Kopnenih vrata u Foši, pri izlasku s Poluotoka, presreli dostavni automobil spomenute banke u kojem su bila tri djelatnika i 2,5 milijuna kuna.

2014. godine upao je u policijsku klopku u Beogradu. S kolegom je u jednom restoranu preuzimao kuvertu s 30.000 američkih dolara od jednog američkog državljanina kojemu su prethodno, nakon saznanja da je prodao jahtu, prijetili i dolazili pred kuću tražeći od njega 70.000 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...