Zadar izborio majstoricu protiv Cedevite, odlučujuća utakmica u subotu u Zadru!

Odlučujuća utakmica bit će u subotu u Zadru nakon koje ćemo doznati tko će u finalu igrati protiv Cibone koja je finale izborila ”trokorakom” protiv Splita.

Nakon što je peterostruki uzastopni prvak dobio prve dvije utakmice, očekivalo se kako će i Cedevita lako do finala. Međutim, Zadar je u trećoj utakmici na Višnjiku pobjedom 85-83 produžio nadu. Cedevita je imala još jednu ”meč” loptu, no Zadrani su večeras odigrali sjajno i posve zasluženo su izjednačili na 2-2, prenosi Gol.

Zadar je odlično otvorio utakmicu i veći dio prve četvrtine gosti su bili u vodstvu, a u dva navrata imali su šest razlike (22-16, 24-18). U drugoj četvrtini Zadar je povećao prednost na osam koševa viška (28-20), ali je Cedevita serijom 9-0 okrenula rezultat. Uslijedilo je novi obrat i Zadar je tri minute prije poluvremena stigao do +7 (38-31). Cedevita se do kraja poluvremena uspjela približiti na dva koša zaostatka (42-44).

Cedevita je daleko bolje otvorila nastavak susreta i nakon pet minuta igre imala je sedam koševa viška (55-48). Međutim, gosti se nisu predavali i sjajnom serijom 11-0 vratili su prednost u svoje ruke.

U posljednjoj četvrtini Zadar je odigrao sjajno i tri i pol minute prije kraja poveo je 10 razlike (73-63), a minutu kasnije imao je i +13 (78-65). Cedevita se 20 sekundi prije kraja približila na četiri koša minusa, ali više od toga nije išlo.

Zadar su do pobjede predvodili Luka Žorić s 18 koševa, te po šest skokova i asistencija, te Lovre Bašić sa 17 koševa i četiri asistencije. Luka Božić i Vladimir Dašić dodali su po 13 koševa.

Kod Cedevite najefikasniji su bili Jacob Pullen sa 16, Andrija Stipanović sa 14, te Domagoj Bošnjak sa 13 koševa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...