Zbog biciklističke utrke u spomen na Damira Zdrilića danas posebna regulacija prometa

Danas se održava šezdeseta po redu „Velika Nagrada 1. Svibnja“, biciklistička utrka koja se vozi i u spomen na Damira Zdrilića, zadarskog cestovnog biciklistu koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu, a u svojoj mladosti se aktivno bavio biciklističkim sportom.

Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub u ukupno 13 kategorija.

U 13 sati je zakazan start najmlađih 6 kategorija koje će odvoziti 3 kruga dok će se ostalih 7 kategorija od 14 sati nadmetati na dužini od 52km i sedam puta prolaziti kroz startno-ciljni prostor.

U Zadar po prijavama dolazi stotinu biciklista iz 16 hrvatskih i 5 slovenskih klubova što i ove godine utrku čini  najatraktivnijom u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza.

Uspon na Dračevac,uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma,oštar spust prema Babindubu te sam brdski  cilj na Ploči sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja koje ovim putem pozivamo da dođu na Ploču i Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Dodjela nagrada i proglašenje pobjednika je zakazano između 16,30 i 17sati u atriju hotela „PORTO“ (Nikole Jurišića 2).

Zbog utrke za sav promet od 13,00 h do 16,00 h biti će zatvorena županijska cesta Ž 6262-Benkovačka cesta od Ploče do Babinduba. Prometna policija promet će preusmjeravati na alternativni pravac Gaženica-Zadar 2 iz smjera Zadra prema Zemuniku te na Babindubu prema Crnom za vozila koja dolaze iz smjera Zračne luke Zadar.

Također će za sav promet od 13 do 16 sati biti zatvorena i Ulica sv. Nikole Tavelića na Dračevcu koja vodi prema Babindubu. Mole se stanovnici Dračevca i okolnih naselja da poštuju znakove zabrane prometa zbog sigurnosti natjecatelja na utrci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...