Zbog sumnje na otmicu i razbojništvo uhićen bivši igrač Zadra

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhitili su Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića i bivšeg igrača Zadra (sezona 1999/00), zbog sudjelovanje u otmici turskog i BiH državljana T.K.

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanja jednomjesečnog pritvora osumjičenom Delibašiću.

Kako je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Riječe je o otrmici koja se dogodila 17. aprila u naselju Pejton na Ilidži kada je grupa naoružanih razbojnika presrela žrtvu koja se nalazila u Golfu 6. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milijun KM.

Portal Klix.ba podsjeća kako je sin legendarnog košarkaša Mirze Delibašića već osuđen u Italiji na šest godina zbog trgovine drogom. Kaznu nije izdržavao jer BiH i Italija nemaju potpisan sporazum o izručivanju osuđenih osoba.

Delibašić je privođen i ranije u vezi ovog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova pa je pušten.
Automobil je ukraden, a cijeli slučaj je prijavljen MUP-u KS i SIPA-i koji rade na rasvjetljavanju ovog događaja, prenosi Basketball.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...