SVIRALA U SUPERTALENTU I VLADIMIRU ŠEKSU

92-godišnjakinja iz Vrsi s usnom harmonikom nastupala od Nina do Knina

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Upoznajte baku Anku Perinić, 92-godišnju cvitarašicu iz Vrsi koja je naučila svirati usnu harmoniku u osmom desetljeću života. Anka više ne svira, jedino nekad sebi za dušu, kaže.

2005. godine u Vrsima se osnovao KUD i onda su mene zadužili da sviram cvitare iako nikad prije nisam svirala. Moj pokojni suprug Miro cvitarao je cijeli život. Malo vježbe i eto, prošla sam cijelu Hrvatsku “svirajući i pivajući, kaže ova zanimljiva baka.

Sudjelovala je i na nadaleko poznatoj Nadinskoj cvitarijadi gdje je bila miljenica publike.

Zadnji put sam nastupila na cvitarijadi 2017. godine i tad sam bila najstarija cvitarašica u županiji, neznam jel se od tad uključio tko stariji, nastavlja Anka.

Baka Anka sudjelovala je i u Supertalentu, gdje nažalost nisu prošli audiciju ali su se dobro zabavili.

Audicija je bila u Zadru, razmišljali smo u KUD – u zašto se nebi prijavili i malo podružili i nasmijali. Prošli smo prvi krug audicije, zasvirali, zaigrali i otišli veselo kući, kaže nam sjetno Anka.

Ako ste mislili da je ovo sve, prevarili ste se. Baka Anka je došla i do Hrvatskog sabora.

Za vrijeme posjeta gradu Zagrebu prije desetak godina, obišli smo i Hrvatski sabor. Tada je Vladimir Šeks bio potpredsjednik sabora i slučajno smo se sreli na hodniku. Ja brže bolje izvadila cvitare i zasvirala naše “Kukulešće”. Nakon toga sam se slikala s gospodinom Šeksom, završava lagano razgovor naša sugovornica.

I dan danas je počasni član KUD-a sveti Lovre jer ne može putovati kroz Hrvatsku.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar