92-godišnjakinja iz Vrsi s usnom harmonikom nastupala od Nina do Knina

Upoznajte baku Anku Perinić, 92-godišnju cvitarašicu iz Vrsi koja je naučila svirati usnu harmoniku u osmom desetljeću života. Anka više ne svira, jedino nekad sebi za dušu, kaže.

2005. godine u Vrsima se osnovao KUD i onda su mene zadužili da sviram cvitare iako nikad prije nisam svirala. Moj pokojni suprug Miro cvitarao je cijeli život. Malo vježbe i eto, prošla sam cijelu Hrvatsku “svirajući i pivajući, kaže ova zanimljiva baka.

Sudjelovala je i na nadaleko poznatoj Nadinskoj cvitarijadi gdje je bila miljenica publike.

Zadnji put sam nastupila na cvitarijadi 2017. godine i tad sam bila najstarija cvitarašica u županiji, neznam jel se od tad uključio tko stariji, nastavlja Anka.

Baka Anka sudjelovala je i u Supertalentu, gdje nažalost nisu prošli audiciju ali su se dobro zabavili.

Audicija je bila u Zadru, razmišljali smo u KUD – u zašto se nebi prijavili i malo podružili i nasmijali. Prošli smo prvi krug audicije, zasvirali, zaigrali i otišli veselo kući, kaže nam sjetno Anka.

Ako ste mislili da je ovo sve, prevarili ste se. Baka Anka je došla i do Hrvatskog sabora.

Za vrijeme posjeta gradu Zagrebu prije desetak godina, obišli smo i Hrvatski sabor. Tada je Vladimir Šeks bio potpredsjednik sabora i slučajno smo se sreli na hodniku. Ja brže bolje izvadila cvitare i zasvirala naše “Kukulešće”. Nakon toga sam se slikala s gospodinom Šeksom, završava lagano razgovor naša sugovornica.

I dan danas je počasni član KUD-a sveti Lovre jer ne može putovati kroz Hrvatsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...