Bez trunke brašna! Recept za sočan nedjeljni čokoladni kolač od samo tri sastoka

Čokoladni kolač nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljiti ukuse većine jer čarobnici čokoladi rijetki mogu odoljeti.

Punoća okusa i topljivost u ustima glavni su aduti ovog jednostavnog recepta za čiju su pripremu dovoljna tek tri sastojka. Izostanak šećera i brašna ovu tortu izdvajaju iz gomile sličnih čokoladnih inačica, a pjenasta struktura je stavlja u red slastica za koje se traži kriška više i recept škrto čuva.
SASTOJCI ZA KOLAČ OD ČOKOLADE
– 175 g tamne čokolade
– 7 jaja
– 140g maslaca

PRIPREMA KOLAČA OD ČOKOLADE

1. Pripremite kalup za kolač, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac, miješajte dok se ne rastopi.

2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjke i dodajte im, lagano miješajući, prohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite snijeg od bjelanjaka i žlicu po žlicu dodajte u prethodno pripremljenu smjesu nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena.

3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veći i dublji protvan za pečenje i napunite vrućom vodom do pola kalupa.

4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 150 Celzijevih stupnjeva. Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili voće.

Dobar tek!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...