Botić pisala Hrvatskim cestama i MUP-u; Katastrofalna rekonstrukcija prijeti još gorim tragedijama!

U nastavku teksta pročitajte priopćenje Županijska vijećnica Marjana Botić obratila se Hrvatskim cestama i MUP-u u vezi rekonstruiranog križanja na Ravnicama.

Botić tvrdi kako se radi se o katastrofalnoj rekonstrukciji ceste Nikole Šubića Zrinskog u Zadru, a koja prijeti još gorim tragedijama. Upozorava na bitan nedostatak kod priključivanja na predmetnu prometnicu iz smjera tri velika parkirališta u neposrednoj blizini.

Evo što stoji u njezinom dopisu:

Nakon katastrofalne „obnove“ ulice Nikole Šubića Zrinskog željela bih osim investitora i gradsku i županijsku upravu, kao odgovorne za sudjelovanje u toj kriminalnoj raboti, izvijestiti da sam zatražila od investitora Hrvatskih cesta postavljanje još jednog semafora.

Naime kada se s parkinga Ravnica/Jazina (iz smjera parka i škola), uključujemo u promet desnim skretanjem na raskrižje koje je napravljeno na mjestu bivšeg rotora, uključujemo se poslije semafora koji regulira ulaz vozila iz smjera Jazina/pumpe. Ne možemo vidjeti koje je svijetlo i smijemo li ući u raskrižje. Time se dovodimo u nesigurnu poziciju budući da možemo ući u raskrižje kad je zeleno iz suprotnog smjera što bi svakako željeli izbjeći jer je to pozicija za izvjestan sudar.

Stoga sam bila slobodna zamoliti investitora Hrvatske ceste da pored četiri nepotrebna semaforizirana raskrižja postavi još jedan, sad potreban semafor, na opisanom kritičnom mjestu s kojeg se na prometnicu uključuju automobili s tri velika parkirališta u blizini. (Eto još malo sreće za dobavljača semafora koji je postigao preko krasne ugovore s klijentističkom gradsko-županijskom klikom koja je dozvolila investitoru Hrvatskim cestama ovakvo bitno narušavanje sigurnosti prometa na prometnici gdje nam je to najmanje trebalo jer se nalazi kraj bolnice i poliklinike).

O sigurnosti pješaka neću ni govoriti jer nam se smije cijela Hrvatska dok se ne dogodi neka tragedija. Tada ćemo preko Akcije mladih tražiti odgovornost svih uključenih u ovu prljavu rabotu, a posebno onih koji su izdavali dozvole od projektne do uporabne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...