“Brodolomke” otvaraju jubilarno 25. zadarsko kazališno ljeto

Od 28. lipnja do 2. kolovoza na 25. zadarskom kazališnom ljetu publika će moći uživati u dvanaest predstava, od čega dvije premijere, te tri koncerta u sklopu Zadar Jazz and blues festivala.

Festival će se odvijati u Kazalištu lutaka, HNK Zadar, Muzeju antičkog stakla i Lapidariju Narodnog muzeja Zadar, rečeno je u utorak na predstavljanju programa u Zadru.

Program počinje nagrađivanom hit komedijom “Brodolomke” Kazališta Moruzgva, nakon čega slijedi niz gostujućih predstava te dvije premijere koje se rade u suradnji s Plesnim ansamblom i Drama plus teatrom.

Prva premijera je dramsko-plesna predstava “Alisa i bijeli zec”, za koju dramaturgiju i režiju potpisuju Marija Šarić Ban i Sanja Petrovski.

“Ove godine ‘Alisa’ se nametnula kao dobra ideja, koja više ne prati nekakve tradicionalne teme, etno teme, kojima se inače bavimo, nego je smještena u budućnost, u jedan svijet pop-arta, ikonografije nadrealizma”, kazala je Petrovski.

Drugu premijernu izvedbu, u koprodukciji HNK Zadar i Drame plus, režira Vinko Radovčić, a riječ je o Gogoljevoj “Kabanici” u kojoj će nastupiti šestorica mladih talentiranih glumaca iz Zagreba.

“Dolaze nam Lovro Ivanković, Toma Medveščak, Luka Barešić, Domagoj Nižić, Deni Sanković i Matino Antunović. Na nama je velik zadatak, ali i izazov prenošenja ove velike pripovijetke na scenu. Elementi koje ćemo koristiti u dramatizaciji su ruski realizam i postmoderan apsurd”, najavio je redatelj Radovčić.

Na Zadar Jazz and blues festivalu od 24. do 26. srpnja nastupit će po prvi put u Hrvatskoj Vocal Sampling Cuba orkestar, koji svojim vokalima imitiraju kubanski orkestar. Drugi dan koncert će održati Joseph Bowie&The Bastardz, a festival će zatvoriti legenda bluesa Eric Bibb s bendom, koji će također prvi put nastupati u našoj zemlji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...