Brzoja, Krajina, Bašić i Božić odlaze, što će biti sa Špraljom, Žorićem i Dašićem saznat ćemo uskoro

Sportski direktor Branimir Longin na jučerašnjoj konferenciji zahvalio se na ukazanom povjerenju za daljnje obnašanje funkcije istaknuvši kako su iz protekle sezone izvučene neke stvari i greške koje će poslužiti kao iskustvo za neponavljanje istih.

“Želimo mladu, poletnu, šuterski moćnu momčad, agresivnu u obrani. Imamo svojevrsne otvorene treninge, želimo da nam dođu igrači koji misle da mogu igrati za Zadar, koji su ovdje nastanjeni. Na treninzima ćemo raditi na nadogradnji igre, a drugim okom gledamo pojačanja koja bismo rado doveli.”

Nadzorni odbor osim rada sportskog direktora razmatrao je i rad stručnog stožera. Rezultat u ABA ligi nije bio zadovoljavajući, nešto se naučilo i na greškama pa će stručni stožer u istom sastavu djelovati i u sljedećoj sezoni 2019./20., a dobivena je i suglasnost za još dva igrača koji bi potpisali višegodišnje ugovore.

Na temu odlaska pojedinih članova dosadašnje momčadi sportski direktor pojasnio je kako još ništa nije zaključeno.

“Još se neki razgovori trebaju obaviti, ali po svemu sudeći Brzoja, Krajina, Bašić i Božić neće biti s nama, jer s nekima nismo bili zadovoljni, a neki su izvan našeg platežnog razreda. Mi ih nismo prekrižili, ali vidio sam da se oni sami pozdravljaju sa Zadrom pa smatram da nemaju namjeru nastaviti s nama.“ – poručuje Longin.

Na pitanje što će biti s kapetanom Šimom Špraljom, Lukom Žorićem i Vladimirom Dašićem saznali smo kao i ranije da je sve još uvijek otvoreno po tom pitanju.

“Sa Šimom sam pričao, Žorić trenutno nije tu, a Dašić stiže za desetak dana. Dali smo im malo vremena nakon sezone da se ‘resetiraju’ pa ćemo sjesti i porazgovarati.“

Kako je cilj prvenstveno upotpuniti momčad sa zadarskim igračima nije tajna, ali želja na relaciji klub – igrači treba biti obostrana.

“To je naša zajednička želja da dovedemo ili ostavimo što više zadarskih igrača. To je nažalost sve teže, jer neki su preskupi, dok drugi ne zadovoljavaju kriterije. Bit će onako kako nam financije dopuštaju. Na kraju krajeva, ovisi i o igračima žele li oni uopće igrati za Zadar. Postoje kontakti s nekim takvima, ali njihov feedback je ‘sačekajmo, još ne znam koje će mi se ponude otvoriti’. Nažalost, nije sve do nas.” – zaključio je Longin nakon što je više puta postojala i uvijek postoji inicijativa za dovođenje domaćih i već dokazanih zadarskih igrača.

Na temu pojačanja i novih igrača u narednih nekoliko dana trebali bi znati više, ali ono što je važno za istaknuti je kako se na vrijeme krenulo na području sportskog planiranja i zaokruživanja pojedinih rješenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...