Ćustić oštro o Šukeru i HNS-u: “Nije ih briga za nikoga južno od Velebita, onda se čude zbog ponašanja Torcide i Hajduka”

NK Zadar nije dobio licencu za II. HNL. U obrazloženju stoji da se isto dogodilo zbog neispunjenja pet kriterija koji nose oznaku “A” i to dva infrastrukturna (natkrivena sjedala i pomoćno igralište) te tri financijska.

U emisiji Antena sport gostovao je Svetko Ćustić, direktor kluba koji je hrvatskom nogometu podario više uspješnih reprezentativaca.

– U zadnjih nekoliko kola pokazali smo da igramo najljepši i najbolji nogomet u drugoj ligi. Napravili smo značajne pomake u zadnje dvije i pol godine u svakom pogledu, u novčanom i igračkom, i zato sam se nadao da neće biti problema s vrha. Sada treba vidjeti kako dalje. Kod mene motiva ne nedostaje, ali treba motivirati ove naše mlade dečke koji su se toliko borili čitavu godinu.

Vrlo otvoreno i oštro progovorio je o HNS-u, zanemarivanju nogometa u Dalmaciji i nepravdi koja im je nanesena.

– Zadarski nogometni klub je institucija koja je dala puno hrvatskom nogometu. Hrvatski nogometni savez, pa nismo mi zbog njih tu, nego oni zbog nas. Počeli smo rješavati stara dugovanja, krenuli smo gore, a oni nas vraćaju na početak. Nikakvo je onda čudo ovo što se događa po Dalmaciji, Splitu. HNS nije briga za nikoga južno od Velebita. To je boljka hrvatskog nogometa. Ne igra se nogomet samo u Zagrebu i okolici, nego svugdje. Dalmacija je Hrvatska.

Nedostatak natkrivenih sjedala i pomoćnog igrališta, problem je kojeg su svjesni. Njihov nedostatak nereprezentativna je slika grada u kojem se rađaju neki od naših najboljih nogometaša.

– To se mora napraviti, istina. Moramo podići nivo stadiona. Ovo je grad Zadar, nije selo. Zna se što trebamo imati da igramo vrhunski nogomet. Radimo na tome, trebali su nas podržati. Ne misle o našoj djeci, talentima kojih danas imamo više nego oni u cijelom Zagrebu.

Ćustić je imao obećanje izravno od Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, da će doći u Zadar i pomoći u rješavanju gorućih pitanja.

– Šuker. Njega sam prije tri mjeseca sreo na plenumu nogometa. Rekao je doći tu da se sastanemo s ljudima iz Grada i riješimo tu infrastrukturu. HNS to mora učiniti, ako već rješava neka sela po Slavoniji. Poslali smo mu u međuvremenu nekoliko mailova, njegova tajnica kaže da je zauzet i da ne može doći. Onda se čude što Torcida reagira na ovakav način.

Ovaj interesantan razgovor poslušajte u cijelosti:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...