Daruvarac najavio žalbu u Strasbourgu; Žalio se na medijski linč, policijsko postupanje, pritisak politike…

Kako smo već pisali, Darko Kovačević Daruvarac morat će se u sljedeća dva do tri tjedna javiti na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od četiri godine zbog brutalnog premlaćivanja, prijetnje i teškog ozljeđivanja osamnaestogodišnjakinje s kojom je bio u povremenoj vezi. Takva je procjena glasnogovornika zadarskog suda Denisa Klarendića.

Darku Kovačeviću Daruvarcu kazna je s pet godina sa suđenja u Zadru na Županijskim sudu u Splitu smanjena na četiri godine, a presuda će do njega stići za nekoliko dana i on bi do kraja mjeseca trebao krenuti na izdržavanje kazne zatvora.

Moguće je, doduše, da Darko Kovačević Daruvarac zatraži i odgodu, no u takvo što na zadarskom sudu ne vjeruju. Daruvarcu sada, kako Večernji doznaje iz sudskih krugova, preostaje da se žali Ustavnom sudu. Najavio je, naime, da će se žaliti i izrazio je ogorčenje presudom.

Ako ga tamo odbiju, tada bi mogao na sud u Strasbourgu, što je već i najavio izrazivši “čuđenje što je dobio četiri godine zatvora za slomljen nos”.

Kako doznajemo, Daruvarac se žalio na medijski linč, na pogreške u policijskom postupanju, na pritisak politike no sve to, kako neslužbeno doznajemo, Županijski sud u Splitu nije razmatrao jer je Darko Kovačević Daruvarac sve priznao i na sudu su samo odlučivali o visini kazne. Kazna je umanjena s pet na četiri godine, prema objašnjenju splitskog suda, jer je Darko Kovačević Daruvarac iskazao kajanje i priznanje krivnje te obećao da će obeštetiti teško ozlijeđenu Zadranku. Na sudu nam nisu rekli je li Zadranka koju je brutalno pretukao i teško ozlijedio podnijela zahtjev za obeštećenjem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...