Detalji strave iz Maslenice: “Bilo je puno alkohola, pucao je u prijatelja iz djetinjstva”

Zadarska policija je oko ponoći s nedjelje na ponedjeljak dobila dojavu o pucnjavi na otvorenom u Maslenici. Do dolaska službenika na teren Hitna pomoć je već odvezla I.B. (42) u zadarsku Opću bolnicu. Nakon samo sat vremena stigla je vijest da je ranjeni od zadobivenih ozljeda preminuo, a policija je uhitila i privela G.Ž. (41) zbog osnovane sumnje u kazneno djelo ubojstva.

Kako doznajemo, oba muškarca su iz zagrebačke Dubrave i navodno su prijatelji od djetinjstva. G.Ž. živi u kući svog pokojnog oca, majka mu je u domu, razveden je i prije godinu dana doselio se u Maslenicu. Ubijeni I.B. Došao je na odmor u vikendicu u Vinjerac, mjesto desetak kilometara udaljeno od Maslenice.

– Ja noćas ništa nisam čuo, tek kad sam se probudio vidio sam policiju pred kućom, kaže susjed za 24 sata.

U Maslenici se vijest brzo proširila, a mještani nam kažu kako ih od jutra prijatelji zovu da pitaju što se to događa. Ulica u kojojs e dogodilo ubojstvo sasvim je izvan centra, na rubnom potezu mjesta.

– Svašta je tu bilo, a najviše alkohola čini mi se. Evo vidite, mirno turističko mjesto u kojem od rata nije bilo nikakvih problema i sad ovo, ma strašno, kazao je jedan od mještana.

Doznajemo kako se ubojstvo dogodilo na otvorenom, pred kućom G.Ž.

Automobil marke Fiat Punto riječkih registarskih oznaka koji pripada uhićenom Zagrepčaninu policija je zatekla pred kućom, nakon čega ga je odvezla u Zadar zbog nastavka istrage. Pokraj njega pronađen je i ilegalni pištolj kojim je počinjeno ubojstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...