Dinner with Freddie u Palači Cedulin; U Zadar stiže Mercuryjev osobni asistent, prijatelj, nasljednik…

U Palači Cedulin održana je najava projekta Queenvention kao prvog izdanja zadarskog festivala Vaicanto, kojeg su predstavili organizator Borut Gatara, gošće koncerta Nela Šarić i suradnica na projektu Anamarija Portada.

Borut Gatara, organizator Vaicanto festivala, mlađeg brata 12-ogodišnje Vakanze, je ovom prilikom izjavio: “Vakanza-to je ljubav, Iška kraljica je strast, a Vaicanto festival je izazov.”, opisavši tako svoj novi projekt, čije prvo izdanje donosi dvodnevni program Queenvention.

Program Queenvention dvodnevno je događanje posvećeno stvaralaštvu jednog od najvećih pop rock sastava u povijesti, koji je unio revoluciju u svijet rock glazbe, spajavši mnoge do tada ne spojive glazbene pravce i izričaje. Ostavština Queenovaca, vječna je inspiracija brojnim glazbenicima, piscima, kritičarima, organizatorima, te ponajviše fanovima koji obožavaju njihove bezvremenske skladbe.

19.7.- Q&A panel i Dinner with Freddie feat. Peter Freestone, Palača Cedulin;

PETER FREESTONE– DINNER WITH FREDDIE

Posebno su predstavljeni glavni akteri programa Dinner with Freddie u Palači Cedulin 19.07., Gdin Peter Freestone, te glavni vokalist Queen real tribute benda – Ivan Ristanović.

“Gdin Freestone je najbliže što ćemo ikada imati priliku biti uz Freddia Mercury-a. Bio je njegov 15-ogodišnji osobni asistent, kuhar, kostimograf, tour manager i najbolji prijatelj (ne partner), kao i njegovatelj  u odmakloj fazi Freddieve kobne bolesti. Oporučno je od istoga naslijedio pola milijuna funti te je hodajuća enciklopedija o životu i pravom licu velikoga Mercury-a. Freddia pamti kao najdivnijeg i najodanijeg prijatelja kojeg je ikada imao. Freestone je surađivao na scenografiji i kostimografiji filma Bohemian rhapsody, tom prilikom skicirajući sve detalje njegove kuće Garden lodge, u kojoj filmska produkcija nije imala dopuštenje ući, kao I najsitnijih detalja, poput sadržaja njegove torbe koju je nosio sa sobom na brojnim turnejama. Freestone će u Zadru otvoriti svoju privatnu zbirku fotografija i video materijala, održati predavanje i odgovarati na pitanja Freddievih poklonika. Nakon predavanja, u restoranu Atrij slijedi degustacija nekih od omiljenih jela Freddia Mercury-a, koje mu je Peter osobno pripravljao I za to nam dostavio detaljne recepte. U vikendu ovog festivala, restoran Kornat nudit će Freddie Mercury menu, tako da će Queenvention zaista donijeti jednu lijepu sinergiju druženja, razmjene informacija, predivnog glazbenog iskustva i gastro priče”, izjavio je organizator Borut Gatara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...