Doživite Zadar i njegovu povijest kroz virtualnu stvarnost, animaciju i zvučne efekte

Zadarska turistička agencija “Magic Croatia” odlučila je predstaviti potpuno drugačiji, skoro zaboravljeni Zadar koristeći prednosti moderne tehnologije.

U želji da se ljudima olakša vizualizacija kako je Zadar izgledao u prošlosti, koristi se tehnologija virtualne stvarnosti te se kreira novo- stvoreni svijet koji će omogućiti da se vratite u prošlost i vidite ono što je inače nemoguće vidjeti.

VR (virtual reality) naočale koriste tehnologiju koja stvara iluziju dubine te će uvjeriti korisnika da se zapravo nalazi u stvarnom 3-D svijetu. Na ovaj način Zadar će pokazati da prati globalne trendove primjene modernih tehnologija u razvoju turizma i stranim gostima ponuditi nešto inovativno, ali i mogućnost da vizualno dožive preko 2000 godina staru povijest grada.

Virtualna šetnja kroz povijest Zadra zamišljena je kao šetnja kroz grad u trajanju 1:30 sati uz stajanje na 7 najznačajnijih lokacija u staroj jezgri grada. Na tim lokacijama VR naočale projiciraju atraktivne virtualne prikaze od 360°, animacije objekata, zvučne efekte i audio zapis na čak 7 svjetskih jezika. Prilagođen dizajn jednostavnog korisničkog sučelja omogućuje korisniku da sam odabire kad će vidjeti sljedeću točku i nije potrebno napredno tehnološko znanje za upravljanje VR naočalama. U svakom slučaju, stručni asistent bit će na raspolaganju korisnicima tijekom cijelog trajanja ture.

Ovo je prvi i jedinstveni prikaz povijesti jednog grada u Hrvatskoj na inovativan način, a koji omogućuje lakše učenje i pamćenje kroz zabavu. Umjesto da strani gosti, ali i sami Zadrani, školarci i brojni drugi zamišljaju kako je rimski forum izgledao u prošlosti ili kako je izgledao IV. Križarski pohod na Zadar 1202. godine, uz pomoć tehnologije doživjet će priču o zadarskoj povijesti na zanimljiv način. Pored toga, korisnici će imati priliku da posjete crkvu sv. Krševana koja je inače zatvorena za javnost i vide kako izgleda zadarski poluotok iz zraka.

Svi elementi zadarske povijesti prikazani u VR šetnji Zadrom izrađeni su u suradnji s istaknutim zadarskim povjesničarima i znanstvenicima, a VR naočale i virtualna šetnja kroz povijest Zadra mogu se rezervirati na internetu ili u poslovnici agencije Magic Croatia.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...