Evo kako očistiti vrata pećnice u svega nekoliko minuta i bez previše truda

Ako ste među onima koji već neko vrijeme odgađaju čišćenje pećnice zbog tvrdokornih mrlja koje zahtijevaju mnogo truda, kemikalija i ribanja, nudimo jednostavno rješenje.

Svaka kućanica dobro zna da je čišćenje pećnice jedna od najomraženijih stvari, ali uz nekoliko jednostavnih savjeta, savladat ćete ga bez problema. Za čišćenje zagorenih masnoća na staklenim vratima vaše pećnice, potrebne su svega dvije namirnice koje gotovo svi imaju kod kuće.

Riječ je o jeftinim namirnicama koje svi imaju kod kuće – limunovu soku i sodi bikarboni.

Pomoću njih u svega nekoliko minuta očistit ćete tvrdokorne mrlje koje se teško uklanjaju čak i s raznim sredstvima za čišćenje. Osim toga uštedjet ćete mnogo novaca, vremena i živaca.

Za čišćenje vam je dakle potrebna uobičajena spužvica, limunov sok koji se može kupiti već zapakiran u trgovini ili ga sami iscijedite u posudu na licu mjesta, te soda bikarbona. Po staklu pećnice prolijte prvo limunov sok, a potom pospite sodom. Ovo dvoje sastojaka potom će izazvati kemijsku reakciju koja će u trenu ukloniti tvrdokorne mrlje masnoće, ulja i ostatak hrane. Ostavite desetak minuta i onda lagano obrišite spužvicom.

Soda bikarbona i limun prirodna su sredstva za čišćenje.Limun dezinficira površine i njegova kisela pH vrijednost pomaže otopiti masnoću, a soda bikarbona pomaže kod ribanja masnih površina.

Neki preporučuju da u otopinu umiješate i bijeli ocat koji će dodatno otopiti mrlje. Osim za čišćenje pećnice ovaj postupak možete koristiti i pri čišćenju masnoće u mikrovalnoj pećnici ili pak dok pukušavate odčepiti odvode, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...